Ουκρανία: Υπό ρωσικό έλεγχο το ανατολικό τμήμα της πόλης Μπαχμούτ

Οι μισθοφόροι της εταιρείας Wagner έχουν τον πλήρη έλεγχο του ανατολικού τμήματος της Μπαχμούτ (Αρτιόμοφσκ), στο Ντονέτσκ δήλωσε σήμερα ο ιδρυτής της Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν. «Μονάδες της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner πήραν τον έλεγχο του ανατολικού τμήματος της Μπαχμούτ», ανέφερε ο Πριγκόζιν με ηχητικό μήνυμά του στην πλατφόρμα μηνυμάτων Telegram.

«Τα πάντα ανατολικά του ποταμού Μπαχμούτκα βρίσκονται πλήρως υπό τον έλεγχο της Wagner», πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποίησε πως εάν καταλάβει την Μπαχμούτ, ο ρωσικός στρατός θα έχει «ελεύθερο τον δρόμο» για να προσπαθήσει να κυριεύσει και άλλες πόλεις στο Ντονμπάς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN και μεταδόθηκε σήμερα.

«Κατανοούμε πως μετά την Μπαχμούτ, μπορεί να πάνε πιο μακριά. Μπορεί να πάνε στην Κραματόρσκ, μπορεί να πάνε στη Σλοβιάνσκ, ο δρόμος θα είναι ελεύθερος για τους Ρώσους (…) προς άλλες πόλεις της Ουκρανίας», είπε ο Ζελένσκι στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο. «Αυτό έχει στρατηγική σημασία για εμάς», επέμεινε ο ουκρανός πρόεδρος, υπογραμμίζοντας ότι ο στρατός του παραμένει αποφασισμένος να υπερασπιστεί την πόλη.

Η θέση του Β. Ζελένσκι έρχεται να αντικρούσει τον ισχυρισμό του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν, ότι η Μπαχμούτ έχει περισσότερο «συμβολική» παρά επιχειρησιακή σημασία και η πτώση της δεν θα σήμαινε απαραίτητα ότι η Ρωσία έχει ανακτήσει την πρωτοβουλία στον πόλεμο.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters», «Ria Novosti»

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...