Ουκρανία: Ζητάει fast track ένταξη στο ΝΑΤΟ

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN, ταχεία ένταξη στο ΝΑΤΟ ζητά ο πρόεδρος της Ουκρανίας, ως το μόνο τρόπο για να λήξει ο πόλεμος στο Ντονμπάς ενώπιον της ρωσικής συγκέντρωσης στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ, εξέφρασε εκ νέου σήμερα, «βαθιά ανησυχία» για τις στρατιωτικές δραστηριότητες της Ρωσίας στην Ουκρανία στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον πρόεδρο της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Τηλεφώνησα στον πρόεδρο Ζελένσκι προκειμένου να τον ενημερώσω για την έντονη ανησυχία μου σε ό,τι αφορά τις στρατιωτικές δραστηριότητες της Ρωσίας στην Ουκρανία και στη γύρω περιοχή και για τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός» ανέφερε ο Στόλτενμπεργκ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Από πλευράς του, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε, κατόπιν της τηλεφωνικής συνομιλίας, πως η ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι ο μοναδικός τρόπος για να τελειώσει ο πόλεμος στην ανατολική περιοχή Ντονμπάς.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε, επίσης, τις χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ να ενισχύσουν τη στρατιωτική παρουσία τους στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας προκειμένου να ενεργήσουν ως «ισχυρός παράγοντας αποτροπής» προς τη Ρωσία.

Πηγή: CNN

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...