Ουκρανικά drones έπληξαν τις δύο ρωσικές αεροπορικές βάσεις αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας

Το αεροδρόμιο Ένγκελς

Δύο ρωσικές αεροπορικές βάσεις στο κεντρικό τμήμα της Ρωσίας έγιναν στόχος επιθέσεων σήμερα με ουκρανικά drones, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις Ρώσοι στρατιώτες, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο ’Αμυνας.

Σήμερα το πρωί, «το καθεστώς του Κιέβου (…) επιχείρησε να πραγματοποιήσει πλήγματα με σοβιετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην αεροπορική βάση Ντιαγκίλεβο στην επαρχία Ριαζάν και στη βάση Ένγκελς στην επαρχία Σαράτοφ», ανέφερε η ανακοίνωση.

Τρεις Ρώσοι στρατιώτες «τραυματίστηκαν θανάσιμα» σε αυτές τις επιθέσεις, συμπλήρωσε το ρωσικό ΥΠΑΝ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δύο αεροσκάφη υπέστησαν ελαφρές ζημιές, και άλλοι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Σε απάντηση, η Ρωσία εξαπέλυσε μαζικούς βομβαρδισμούς κατά των ουκρανικών στρατευμάτων και αμυντικών εγκαταστάσεων.

«Παρά τις προσπάθειες του καθεστώτος του Κιέβου να διακόψει το μαχητικό έργο της ρωσικής αεροπορίας μεγάλης εμβέλειας με τρομοκρατική ενέργεια, σήμερα περίπου στις 15:00 (ώρα Μόσχας) το στρατιωτικό σύστημα διοίκησης και ελέγχου και οι σχετικές εγκαταστάσεις του αμυντικού συγκροτήματος, επικοινωνιών Κέντρα, ενεργειακές και στρατιωτικές μονάδες της Ουκρανίας δέχθηκαν μαζική επίθεση με εναέρια όπλα υψηλής ακρίβειας και θαλάσσια. Και τα 17 καθορισμένα αντικείμενα χτυπήθηκαν»,αναφέρει το υπουργείο Άμυνας. Αυτό το χτύπημα διέκοψε τη μεταφορά ουκρανικών στρατευμάτων και ξένων όπλων στις περιοχές μάχης σιδηροδρομικώς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters, Ria Novosti

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...