Ουκρανικές επιθέσεις από έδαφος και αέρα στη Ρωσία

Κατεστραμμένο ουκρανικό άρμα σε χωριό της περιοχής Μπέλγκοροντ

Επίθεση από έδαφος και αέρα με στρατιώτες και drones δέχτηκαν σήμερα περιοχές της Ρωσίας στα σύνορα με την Ουκρανία.

Η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB ανέφερε απόπειρα ένοπλων ομάδων από την Ουκρανία να περάσουν από τα ουκρανορωσικά σύνορα μέσα στο ρωσικό έδαφος. Όπως μετέδωσε το πρακτορείο TASS επικαλoύμενο την FSB, οι ρωσικές δυνάμεις σκότωσαν περίπου 100 ένοπλους και κατέστρεψαν πολλά τεθωρακισμένα οχήματα κατά την αποτροπή «απόπειρας εισβολής».

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είπε ότι οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν γύρω στις 3 τα ξημερώματα ώρα Μόσχας και χρησιμοποιήθηκαν άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού για να στοχεύσουν διάφορες τοποθεσίες στη ρωσική πλευρά των συνόρων.

Ανέφερε ακόμη ότι τα ρωσικά στρατεύματα χρησιμοποίησαν πυραύλους, πυροβολικό και αεροπορικές δυνάμεις για να αποκρούσουν τις επιθέσεις.

Επιπλέον η Ρωσία έγινε στόχος ενός κύματος επιθέσεων από ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία πραγματοποίησαν πλήγματα μέχρι και στην περιφέρεια του Λένινγκραντ στα βορειοδυτικά, η οποία βρίσκεται πολύ μακριά από την Ουκρανία, και προκάλεσαν πυρκαγιές σε ενεργειακές εγκαταστάσεις σε άλλες δύο περιφέρειες.

Πρόκειται για μία από τις πιο σημαντικές επιθέσεις με drones εναντίον του ρωσικού εδάφους. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως κατέστρεψε στη διάρκεια της νύκτας συνολικά 25 ουκρανικά drones κυρίως στις περιφέρειες της Μόσχας, του Λένινγκραντ, του Μπέλγκοροντ, του Κουρσκ και του Μπριάνσκ. Τα σχολεία στο Κουρσκ έκλεισαν και τα μαθήματα θα γίνονται μέσω τηλεκπαίδευσης το επόμενο διάστημα.

Σήμερα τα ξημερώματα ουκρανικά drones στόχευσαν επίσης το Αριόλ και το Κστόβο, δύο ρωσικές πόλεις που βρίσκονται αντίστοιχα σε απόσταση 160 χλμ από τα ουκρανικά σύνορα. Πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε ένα διυλιστήριο πετρελαίου και ένα χώρο αποθήκευσης πετρελαίου.

Η περιφέρεια του Μπέλγκοροντ δέχθηκε επίθεση από τις ουκρανικές δυνάμεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη προκαλώντας ζημιές σε μια γραμμή ηλεκτροδότησης. Επίσης ουκρανικό drone συνετρίβη στο δημαρχείο του Μπέλγκοροντ προκαλώντας τον τραυματισμό δύο ανθρώπων

Το Σάββατο, η Ρωσία ανέφερε πως κατέστρεψε 47 ουκρανικά drones κατά τη διάρκεια της νύχτας, κυρίως στην περιφέρεια Ραστόφ στον Ντον, που γειτονεύει με την Ουκρανία. Η επίθεση αυτή εκτιμάται πως μεταξύ άλλων είχε στόχο εργοστάσιο παραγωγής αεροσκαφών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...