Ουκρανικές πρεσβείες σε χώρες της Ευρώπης έχουν λάβει «ματωμένα πακέτα» ανακοίνωσε το Κίεβο

Η πρεσβεία της Ουκρανίας στην Μαδρίτη

Η πρεσβεία της Ουκρανίας στη Μαδρίτη έλαβε σήμερα ένα δέμα που περιείχε μάτια ζώων, το τελευταίο σε μια σειρά παρόμοιων «ματωμένων πακέτων» που εστάλησαν σε ουκρανικές διπλωματικές αποστολές σε ευρωπαϊκές χώρες, δήλωσαν Ουκρανοί και Ισπανοί αξιωματούχοι.

Η αστυνομία απέκλεισε το κτίριο στην ισπανική πρωτεύουσα και άρχισε να ερευνά την περιοχή με σκύλους εκπαιδευμένους να εντοπίζουν ύποπτα αντικείμενα με την όσφρηση.

Τα πακέτα αυτά, τα οποία είχαν περιχυθεί με ένα υγρό με ιδιαίτερο χρώμα και μυρωδιά, εστάλησαν στις πρεσβείες της Ουκρανίας στην Ουγγαρία, την Ολλανδία, την Πολωνία, την Κροατία και την Ιταλία, την Αυστρία, όπως επίσης και στα γενικά προξενεία της χώρας στην Νάπολη (Ιταλία), την Κρακοβία (Πολωνία) και στο προξενείο στο Μπρνο (Τσεχία), δήλωσε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών Όλεγκ Νικολένκο.

«Μελετούμε τη σημασία αυτού του μηνύματος», ανέφερε σε μια δήλωση στο Facebook ο Νικολένκο, προσθέτοντας ότι ο υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα έδωσε εντολή όλες οι εμπλεκόμενες πρεσβείες και τα προξενεία να τεθούν σε κατάσταση υψηλού συναγερμού.

«Έχουμε λόγο να πιστεύουμε πως μια καλά σχεδιασμένη εκστρατεία τρόμου και εκφοβισμού των ουκρανικών πρεσβειών και προξενείων βρίσκεται σε εξέλιξη», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο Ντμίτρο Κουλέμπα.

Ο Νικολένκο δήλωσε ότι η είσοδος στο διαμέρισμα του πρεσβευτή στο Βατικανό είχε υποστεί βανδαλισμό. Πηγή της πρεσβείας στη Ρώμη δήλωσε ότι μπροστά στην πόρτα είχαν τοποθετηθεί ανθρώπινα περιττώματα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πρεσβεία στο Καζακστάν είχε λάβει απειλή για τοποθέτηση βόμβας, που στη συνέχεια δεν επιβεβαιώθηκε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...