Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο: Η Ρωσία σφυροκοπάει το Ντονέτσκ

Πυροβολικό των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων που επιχειρεί στην Ουκρανία - Απρίλιος 2022
Φώτο Αρχείου / Πυροβολικό των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων που επιχειρεί στην Ουκρανία – Απρίλιος 2022

Σύμφωνα με το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο, από το πρωί, ρωσικές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει επιθέσεις στις κατευθύνσεις του Μπαχμούτ, της Avdiivka και της Novopavlivka στο Ντονέτσκ.

Οι ρωσικές επιθέσεις καλύπτονται από σφοδρούς βομβαρδισμούς πυροβολικού και αεροπορίας, ενώ εκτός του Ντονέτσκ, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει σήμερα μία πυραυλική, έξι αεροπορικές και 14 επιθέσεις πυροβολικού σε διάφορες περιοχές της γραμμής αντιπαράθεσης.

Την ίδια ώρα, η ουκρανική εταιρεία Ενέργειας ανακοίνωσε ότι μία από τις βασικές ενεργειακές εγκαταστάσεις της χώρας υπέστη σοβαρές ζημιές. «Την περασμένη εβδομάδα, μία από τις βασικές εγκαταστάσεις της Ukrenergo υπέστη ζημιές. Αυτό επηρέασε τον ανεφοδιασμό ορισμένων περιοχών, η κατάσταση στις οποίες εξακολουθεί να είναι δύσκολη», αναφέρει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την εταιρεία, προβλήματα στην ενεργειακή κάλυψη παραμένουν στις περιοχές του Κιέβου και σε Τσερνιχίφ, Τσερκάσι, Ζιτομίρ, Σούμι, Χάρκοβο και Πολτάβα, όπου σημειώνονται προγραμματισμένες και έκτακτες διακοπές λειτουργίας.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...