Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο: Μονάδες του ρωσικού στρατού έχουν καταλάβει διάφορες θέσεις στην ανατολική Ουκρανία

Πολιτικός χάρτης των περιοχών Λουγκάνσκ και Ντονιέσκ (Ντομπάς) με τα διαμορφωμένα «σύνορα» πριν της Ρωσική εισβολή της 24ης Φλεβάρη 2022
Πολιτικός χάρτης των περιοχών Λουγκάνσκ και Ντονιέσκ (Ντομπάς) με τα διαμορφωμένα «σύνορα» πριν της Ρωσική εισβολή της 24ης Φλεβάρη 2022

Μονάδες του ρωσικού στρατού έχουν καταλάβει διάφορες θέσεις και οχυρώνονται σε αυτές στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με ενημέρωση του ουκρανικού γενικού επιτελείου αργά χθες το βράδυ. Τις προηγούμενες 24 ώρες, οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν στην πόλη Σλοβιάνσκ, στην περιφέρεια Ντανιέτσκ, ενώ απέκτησαν έρεισμα στη Λοζόβα, μικρή πόλη αλλά σημαντικό σιδηροδρομικό κόμβο στην περιοχή του Χαρκόβου, σύμφωνα με τους ουκρανούς στρατηγούς.

Το 80% της περιφέρειας του Λουγκάνσκ φέρεται να έχει πέσει στα χέρια των Ρώσων

Στη Σελένα Νταλίνα στην περιφέρεια Ντανιέτσκ και στην Κριμαία, στην περιοχή Λουγκάνσκ, 40 χιλιόμετρα ανατολικά, που κυρίευσαν πριν από μερικές ημέρες, οι ρωσικές δυνάμεις επεκτείνουν τις θέσεις τους και προετοιμάζονται για νέες επιθέσεις, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Πιθανόν απέκτησαν επίσης έρεισμα στη Στέπνε, στην περιφέρεια Ντανιέτσκ, κατά το ουκρανικό γενικό επιτελείο.

Στη Μαριούπολη, ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τα αεροπορικά πλήγματα και τον αποκλεισμό της χαλυβουργίας Αζοφστάλ, πάντα σύμφωνα με το επιτελείο.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...