Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει νέα μέτρα κατά της Ρωσίας

«Προτείνουμε σήμερα να ενισχύσουμε τις σκληρές κυρώσεις της ΕΕ κατά του Κρεμλίνου, να τις εφαρμόσουμε πιο αποτελεσματικά και να τις παρατείνουμε μέχρι τον Ιανουάριο του 2023», δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS από τις Βρυξέλλες, με ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (EC) πρότεινε ένα νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Μόσχας, συμπεριλαμβανομένου του εμπάργκο στις εισαγωγές ρωσικού χρυσού και την παράτασή τους μέχρι τον ερχόμενο Ιανουάριο.

«Το σημερινό πακέτο εισαγάγει απαγόρευση στην εισαγωγή ρωσικού χρυσού, ενώ παράλληλα ενιχύει τους ελέγχους εξαγωγών διπλής χρήσης και προηγμένης τεχνολογίας. Με αυτόν τον τρόπο, ενισχύεται η ευθυγράμμιση των κυρώσεων της ΕΕ με εκείνες των εταίρων μας της G7», σημείωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Το πακέτο επαναλαμβάνει επίσης ότι οι κυρώσεις της ΕΕ δεν στοχεύουν με κανέναν τρόπο το εμπόριο γεωργικών προϊόντων μεταξύ τρίτων χωρών και Ρωσίας. Ομοίως, το κείμενο διευκρινίζει το ακριβές εύρος των χρηματοπιστωτικών και οικονομικών κυρώσεων. Τέλος, προτείνεται να παραταθούν οι τρέχουσες κυρώσεις της ΕΕ για έξι μήνες, έως την επόμενη αναθεώρηση στα τέλη Ιανουαρίου 2023», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η απόφαση πρέπει να εγκριθεί από το Συμβούλιο της ΕΕ και αυτό θα γίνει μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...