Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Θα σταματήσει τα αεροπορικά ταξίδια από τη νότια περιοχή της Αφρικής

Διεθνές Αεροδρόμιο στη Γκαμπορόνε της Μποτζουάνας
Φώτο Αρχείου / Διεθνές Αεροδρόμιο στη Γκαμπορόνε της Μποτζουάνας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) έχει στόχο να σταματήσει τα αεροπορικά ταξίδια από τη νότια περιοχή της Αφρικής καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για μια νέα παραλλαγή της Covid-19 που εντοπίσθηκε στη Νότια Αφρική, έγραψε σήμερα στο Twitter η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Η Επιτροπή θα προτείνει, σε στενό συντονισμό με τα κράτη μέλη, να ενεργοποιηθεί το φρένο έκτακτης ανάγκης για να σταματήσουν τα αεροπορικά ταξίδια από τη νότια περιοχή της Αφρικής λόγω της παραλλαγής ανησυχίας Β.1.1.529», δήλωσε.

η Βρετανία ανακοίνωσε ότι απαγορεύει προσωρινά τις πτήσεις από τη Νότια Αφρική, τη Ναμίμπια, την Μποτσουάνα, τη Ζιμπάμπουε, το Λεσότο και το Εσουατίνι (πρώην Σουαζιλάνδη) από τις 12 το μεσημέρι (τοπική ώρα, 2 μ.μ. ώρα ελλάδας) την Παρασκευή και ότι οι Βρετανοί ταξιδιώτες που επιστρέφουν από αυτούς τους προορισμούς θα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα.

Η παραλλαγή έχει μια «πολύ ασυνήθιστη συγκέντρωση» μεταλλάξεων, οι οποίες είναι ανησυχητικές επειδή μπορούν να την κάνουν να διαφύγει από την ανοσολογική απάντηση του σώματος και να την καταστήσουν πιο μεταδοτική, λένε νοτιοαφρικανοί επιστήμονες.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...