Ούτε γη, ούτε νερό, ούτε αέρα στους φονιάδες των λαών!

Στρατιώτες της ΕΛΔΥΚ σε διαδήλωση στο Σύνταγμα, Απρίλης 2018
Φώτο Αρχείου / Στρατιώτες της ΕΛ.ΔΥ.Κ. σε διαδήλωση στο Σύνταγμα, Απρίλης 2018 / Πηγή: Eurokinissi

Ακόμα μία ΝΑΤΟϊκή άσκηση θα λάβει μέρος με τη συνδρομή του ελληνικού κράτους και αυτή τη φορά τεραστίων διαστάσεων. Πρόκειται για την άσκηση «Defender Εurope 2021» με 1.800 Αμερικανούς στρατιώτες να αποβιβάζονται τους προσεχείς μήνες στην Αλεξανδρούπολη, για να συμμετάσχουν στο πλαίσιο της επιχείρησης «Atlantic Resolve» σε πρόβα πολέμου στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία. Μια επιχείρηση που πρωτοξεκίνησε ύστερα από τα γεγονότα το 2014 στην Κριμαία. Δημιουργημένη δηλαδή μέσα στη φωτιά της μάχης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών!

Οι φαντάροι δηλώνουμε την εναντίωση μας στην πραγματοποίηση της συγκεκριμένης άσκησης καθώς μόνο προβλήματα μπορεί να αποφέρει στον ελληνικό λαό, με την ακόμα βαθύτερη συμμετοχή ελληνικών δυνάμεων και χρήση εγκαταστάσεων εντός της χώρας για τη διευκόλυνση ΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών, η χώρα μας γίνεται στόχος αντιπάλων προς το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ κρατών. Να θυμίσουμε τη δήλωση της ιρανικής πρεσβείας πριν λίγο καιρό πώς «όπου έχει βάση η Συμμαχία υπό τις ΗΠΑ, κάθε περιοχή που αποτελεί κίνδυνο να γίνει βάση εχθρικής και επιθετικής ενέργειας κατά του Ιράν, θα γίνει στόχος, με κάθε διαθέσιμο τρόπο».

Επίσης, ένας κύριος παράγοντας στον ανταγωνισμό μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας αφορά τους δρόμους μεταφοράς ενέργειας και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές. Με τη συμμετοχή της η ελληνική αστική τάξη αποβλέπει με τη σειρά της μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα και σε αυτές τις αγορές. Είναι τουλάχιστον ειρωνικό όμως να συμβαίνουν αυτά, την ώρα που χιλιάδες σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα με την κακοκαιρία «Μήδεια» και που πηγές ενέργειας που διαθέτει η χώρα μας όπως ο λιγνίτης ή υδροηλεκτρική ενέργεια, απαξιώνονται ή δεν αξιοποιούνται.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ, αλλά και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν μεγάλες ευθύνες διότι με τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς τις έχουν μετατρέψει σε στήριγμα των πολεμοκάπηλων σχεδίων των δολοφόνων ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.

Ο ελληνικός λαός θα δει άσπρη μέρα μόνο έξω από αυτούς τους οργανισμούς, με τον ίδιο στην εξουσία να κάνει κουμάντο στο τόπο του, για μια κοινωνία χωρίς πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά!

Φαντάρος από στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...