Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών

Σημαία του ΝΑΤΟ καίνε οι διαδηλωτές στην Αθήνα

Σύμφωνα με διαρροές η Στρατιωτική Επιτροπή της λυκοσυμμαχίας του ΝΑΤΟ, θα συγκληθεί από 17 μέχρι 19 Σεπτέμβρη 2021 στην Αθήνα. Στο Συνέδριο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, οι αρχηγοί Άμυνας θα συναντηθούν και θα συζητήσουν θέματα στρατηγικής σημασίας. Τους αρχηγούς θα απασχολήσουν οι Επιχειρήσεις, οι Αποστολές και οι Δράσεις του ΝΑΤΟ, η Διάταξη Αποτροπής και Άμυνας της Συμμαχίας, όπως και η υλοποίηση των 2 νέων θεσμικών της προσεγγίσεων με τίτλους «Αποτροπή και Άμυνα της Ευρω-Ατλαντικής Περιοχής» και «Προεξάρχον Κείμενο Διεξαγωγής Πολέμου ΝΑΤΟ».

Η Στρατιωτική Επιτροπή θα συζητήσει επίσης την πρωτοβουλία «ΝΑΤΟ 2030», καθώς και τις απορρέουσες στρατιωτικές επιπτώσεις και ευκαιρίες της. Η Στρατιωτική Επιτροπή συγκαλείται σε Επίπεδο Αρχηγών Άμυνας δύο φορές το χρόνο στο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και μια φορά το χρόνο στο πλαίσιο Συνεδρίου, η διεξαγωγή του οποίου αναλαμβάνεται από ένα κράτος – μέλος της Συμμαχίας.

Η Στρατιωτική Επιτροπή συνεδριάζει για να συζητήσει τις επιχειρήσεις, αποστολές και δράσεις του ΝΑΤΟ, προκειμένου να υποβάλλει στο Βορειοατλαντικό Συμβούλιο ομόφωνες στρατιωτικές εισηγήσεις επί του τρόπου με τον οποίο η Συμμαχία δύναται να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις προκλήσεις παγκόσμιας ασφάλειας. Σε καθημερινή βάση, το έργο της υλοποιείται από τους μόνιμους Στρατιωτικούς Αντιπροσώπους στο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα έχουν τεράστιες ευθύνες. Με τη συμμετοχή της χώρα μας στο ΝΑΤΟ, ικανοποιούν τα συμφέροντα της αστικής τάξης, βάζουν τη χώρα ακόμα πιο ενεργά στην όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, σε βάρος των συμφερόντων του λαού, της ειρήνης και της ασφάλειάς του. Το ΝΑΤΟ όπως έχει αποδειχθεί στην πράξη είναι λυκοσυμμαχία δολοφόνων και αυτή η σύναξη δεν είναι τίποτε άλλα παρά σχεδιασμοί για νέες αιματηρές επεμβάσεις και πολέμους.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...