Π. Αλέπης: Η ψήφος στις Ευρωεκλογές είναι ψήφος ενάντια στην πολεμοκάπηλη ΕΕ

Αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ, είναι οι εργάτες που απήργησαν στις 28 Φλεβάρη, οι φοιτητές που για δύο μήνες καταδίκαζαν το νόμο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, οι αγρότες που βγήκαν στους δρόμους αποσπώντας τη στήριξη όλου του λαού. Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο Πέτρος Αλέπης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας στην τηλεόραση του «Action 24» το βράδυ της Παρασκευής 22 Μαρτίου. 

Οι αγώνες συνεχίζονται, προς δυστυχία της κυβέρνησης, επισήμανε με το μεγάλο συλλαλητήριο που θα γίνει την Πέμπτη 28 Μάρτη, από τους εργαζόμενους της  ΛΑΡΚΟ με τη στήριξη των συνδικάτων της Αθήνας.

Ο λαός βρίσκεται σε δυσχερή θέση κι ένα μεγάλο κομμάτι του αποδέχεται και στηρίζει τις θέσεις του ΚΚΕ που έχουν επιβεβαιωθεί στη ζωή. Αυτή η στήριξη, φαίνεται και στις δημοσκοπήσεις και αλλά και στη ζωντανή επαφή του Κόμματος με τον λαό και πρέπει να εκφραστεί ακόμα περισσότερο στις επικείμενες ευρωεκλογές, σημείωσε ο Π. Αλέπης.

Πρόσθεσε πως «Οι Ευρωεκλογές δεν είναι γενικώς κάποια ψήφος για την Ευρώπη, είναι ψήφος ενάντια στην πολεμοκάπηλη ΕΕ, την “ιερή αγελάδα” για όλα τα αστικά κόμματα που αποτελεί τη φυλακή για τους λαούς της Ελλάδας και της Ευρώπης». 

Σημείωσε ότι αυτό που αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις ότι το 40% του λαού είναι ενάντια στην ΕΕ μπορεί να εκφραστεί και πολιτικά και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την υπερψήφιση του ΚΚΕ. Υπογράμμμισε ότι νόμοι που ψηφίζονται στην ΕΕ, έρχονται στη χώρα μας κι εφαρμόζονται από όλες τις κυβερνήσεις, φέρνοντας το χαρακτηριστικό παράδειγμα του νόμου για την απελευθέρωση της αγοράς των σιδηροδρόμων, που οδήγησε στο πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών. 

Ο Π. Αλέπης κατήγγειλε ακόμα την κυβέρνηση που, όπως φάνηκε και στη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής, έχει βάλει τη χώρα μέχρι τα μπούνια στους πολέμους και βάζει τον λαό να πληρώνει δισεκατομμύρια ευρώ για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, για τη συμμετοχή της χώρας στον πόλεμο στην Ουκρανία, για να πάει η φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα, ενώ όταν ο λαός ζητά αυξήσεις στους μισθούς, λεφτά για τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τα εργοστάσια όπως η ΛΑΡΚΟ, τότε επικαλείται  τις “δημοσιονομικές αντοχές” της οικονομίας. 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...