Π. Κουρμούλης: Αδιαμφισβήτητες οι κυβερνητικές ευθύνες για την επιδρομή φασιστών στη Ν. Φιλαδέλφεια

Τις αδιαμφισβήτητες πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης για την επιδρομή της ομάδας φασιστών, ναζιστών στη Ν. Φιλαδέλφεια επισήμανε ο Περικλής Κουρμούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο «Mega».

Όπως τόνισε πρόκειται για φασιστική ομάδα με διεθνείς διασυνδέσεις, όπως με τους ναζί του Αζόφ που διένυσαν 1.400 χλμ και δολοφόνησαν έναν νέο άνθρωπο.

Επίσης σημείωσε ότι είναι προκλητική η προσπάθεια να συγκαλυφθούν οι πολιτικές ευθύνες και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για ανοργανωσιά του κρατικού μηχανισμού, καθώς έχει αποδειχθεί ότι οι κατασταλτικοί μηχανισμοί μπορούν να υπερασπίζονται τις εξώσεις, τους πλειστηριασμούς, τη φοροληστεία του λαού. Συνεπώς, ο Π. Κουρμούλης ανέφερε ότι είναι ζήτημα προτεραιοτήτων της κυβέρνησης καθώς το κράτος είναι ικανό να προασπιστεί επιχειρηματικά συμφέροντα, αλλά δεν μπορεί να προστατέψει τον λαό.

Ακόμα, παρά τις πάμπολλες νομοθετικές παρεμβάσεις για τη λεγόμενη οπαδική βία, ο Π. Κουρμούλης τόνισε ότι το πρόβλημα παραμένει, καθώς παραμένει ο ομφάλιος λώρος που συνδέει τα επιχειρηματικά συμφέροντα με τον αθλητισμό, εκεί όπου δημιουργούνται οπαδικοί στρατοί που ταυτίζονται με τα συμφέροντα του ιδιοκτήτη μιας ΠΑΕ και μέσα σε αυτό το πλαίσιο βρίσκει χώρο και το φασιστικό δηλητήριο.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...