Να μην αποτελέσουν «συγχωροχάρτι» τα οποιαδήποτε μέτρα της κυβέρνησης και να μην αποτελέσουν έναν ανασταλτικό παράγοντα για να αποδοθούν πραγματικά οι ευθύνες για το έγκλημα στα Τέμπη, τόνισε ο Περικλής Κουρμούλης, μέλος της ΚΕ και αρχισυντάκτης του «Ριζοσπάστη», μιλώντας το πρωί της Κυριακής σε εκπομπή του «Action 24».
Αναφερόμενος στα σχετικά μέτρα που ανακοινώθηκαν, ο Π. Κουρμούλης σημείωσε ότι θα πρέπει να δούμε πώς θα καταλήξουν αυτά τα μέτρα όταν πάρουν την τελική τους μορφή, κρατώντας πάρα πολλές αμφιβολίες για το ποιο θα είναι τελικά το μέγεθος της αποζημίωσης, έχοντας υπόψιν περιπτώσεις και από παλαιότερες μεγάλες τραγωδίες, όπως Μάνδρα, Μάτι κλπ., όπου υπάρχει χειρότερη εμπειρία για το πώς αντιμετώπισε το κράτος όλους τους πληγέντες.
Συνεχίζοντας για τα μέτρα της κυβέρνησης, ο Π. Κουρμούλης επισήμανε ότι είναι μια αυτονόητη υποχρέωση του κράτους η στήριξη σε αυτούς τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας και αυτούς που έχασαν τους ανθρώπους τους μετά από τα Τέμπη.
Ακόμα και σαν εξαγγελία το μέγεθος των μέτρων που ανακοινώθηκαν έχουν να κάνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό με αυτή την πίεση που ασκεί αυτό το μεγάλο λαϊκό ποτάμι που βρίσκεται αυτές τις ημέρες στον δρόμο, όλη αυτή η μεγάλη οργή, η αντίδραση που υπάρχει απέναντι στις βαριές, εγκληματικές ευθύνες οι οποίες αναδεικνύονται στα Τέμπη, υπογράμμισε ο Περικλής Κουρμούλης, προσθέτοντας ότι ζούμε σε μια εποχή και σε ένα σύστημα που το κράτος προτιμά να αποζημιώνει, του είναι φθηνότερο να αποζημιώνει παρά να προλαμβάνει.