Π. Κουρμούλης: Το πλαίσιο της ΕΕ για τις παρακολουθήσεις έχει στόχο το λαό και τις ελευθερίες του

Περικλής Κουρμούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Καμία ουσιαστική απάντηση για το τι ακριβώς είχε γίνει στο τηλεφωνικό κέντρο της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος το 2016, δεν έχει υπάρξει παρά το γεγονός πως έχουν περάσει δύο κυβερνήσεις και το ότι υπήρχαν πάρα πολύ σοβαρά στοιχεία, ανέφερε ο Περικλής Κουρμούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, που μίλησε στον «REAL FM».  

Σημείωσε ότι «με ευθύνη της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων, έχει διαμορφωθεί τα τελευταία τουλάχιστον 25 χρόνια, μέσα από κοινοτικές οδηγίες, νόμους, διακρατικές συμφωνίες, ένα πολυδαίδαλο, σκοτεινό, δύσοσμο και επικίνδυνο νομικό θεσμικό πλαίσιο το οποίο καθιστά τον καθένα από εμάς εν δυνάμει στόχο μιας παρακολούθησης ή υποκλοπής και όλα αυτά με το γράμμα του νόμου. Και ξέρετε, τα προσχήματα δεν λείπουν. Άλλοτε είναι η προάσπιση της εθνικής ασφάλειας, που επικαλούνται και στο ζήτημα του κ. Ανδρουλάκη, άλλοτε η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, άλλοτε η καταπολέμηση του ριζοσπαστισμού κλπ» και πρόσθεσε πως τα κείμενα της ΕΕ είναι η νομιμοποιητική βάση για όσα ζούμε σήμερα. «Όταν ψηφίζονταν στο ευρωκοινοβούλιο ή όταν ενσωματώνονταν στην εθνική νομοθεσία, μόνο το ΚΚΕ τα κατήγγειλε, μόνο εμείς τα αποκαλύπταμε και τα καταψηφίζαμε » συμπλήρωσε και είπε πως λέγαμε στο λαό πως «όλο αυτό το αντιδραστικό πλαίσιο έχει πρώτα απ’ όλα στο στόχαστρο τον ίδιο, τα δικαιώματα, τους αγώνες και τις ελευθερίες του». 

Στάθηκε στις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, τονίζοντας πως και οι τρεις ψήφισαν την αλλαγή του νόμου όπου η ΑΔΑΕ δεν έχει την υποχρέωση να ενημερώνει αυτούς που παρακολουθούνταν και ξεκαθάρισε πως μέσα σε αυτούς που παρακολουθούνται, υπάρχουν άνθρωποι που στοχοποιούνται για τους αγώνες και τις ιδέες τους. «Εμείς πιστεύουμε ότι εκεί είναι η ουσία του προβλήματος, με όλο αυτό το θεσμικό πλαίσιο που έχει δημιουργηθεί στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Και γι αυτό δεν ακούμε καμία τοποθέτηση από τα άλλα κόμματα» ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι «εξαντλούμαστε στο αν οι παρακολουθήσεις είναι περισσότερο ή λιγότερο νόμιμες, αν είναι καλύτερο να γίνονται από μία συντηρητική ή προοδευτική κυβέρνηση».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...