Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Στον τελικό Τεντόγλου – Στεφανίδη

Μίλτος Τεντόγλου
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ 2022 / 2η ΗΜΕΡΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Σπουδαίες εμφανίσεις έκαναν Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Όρεγκον των ΗΠΑ οι πρωταθλητές Μίλτος Τεντόγλου και Κατερίνα Στεφανίδη καθώς πέρασαν στον τελικό. 

Με το πρώτο του άλμα στα 8.03μ, ο Τεντόγλου κατάφερε να πετύχει τον αρχικό του στόχο και να μπει στην τελική 12άδα με την 5η καλύτερη επίδοση και, πλέον, τα ξημερώματα της Κυριακής θα επιδιώξει να συνεχίσει το σερί του και να ανέβει για άλλη μια φορά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Παρούσα στον τελικό του άλματος επί κοντώ της Δευτέρας (18/07) θα είναι και η Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία με την πρώτη προσπάθεια υπερέβη τα 4.50μ, ενώ παρότι τα έδωσαν όλα, οι Νικόλ Κυριακοπούλου και Ελένη Πόλακ δεν μπόρεσαν να περάσουν το συγκεκριμένο ύψος κι ως εκ τούτου το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον ολοκληρώθηκε για τις δύο πρωταθλήτριες με καλύτερο άλμα στα 4.35μ.

Νικόλ Κυριακοπούλου και Ελένη Πόλακ πέρασαν με την πρώτη τα 4.20μ, ύψος που άφησε η Κατερίνα Στεφανίδη. Οι προσπάθειές τους ήταν επιτυχημένες και στα 4.35μ, με την Στεφανίδη να αφήνει και αυτό το ύψος και να ξεκινά τις προσπάθειές της από τα 4.50μ.

Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Ρίο υπερέβη με την πρώτη και με χαρακτηριστική άνεση το συγκεκριμένο ύψος, κάτι που δεν κατάφεραν οι άλλες δύο Ελληνίδες με αποτέλεσμα να βρεθούν εκτός τελικού.

Πηγή: CNN

Δείτε ακόμα...