Παγώνει για 10 ημέρες η αύξηση του προστίμου για παραβίαση μέτρων κατά της πανδημίας

Πηγή: Eurokinissi

«Παγώνει» για 10 ημέρες η απόφαση της κυβέρνησης για αύξηση του προστίμου σε περίπτωση παραβίασης των περιοριστικών μέτρων, που είχε ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην αρχική του ομιλία την συζήτηση στη Βουλή για την διαχείριση της πανδημίας.

Στην τριτολογία του, μετά την έντονη κριτική που δέχθηκε, δήλωσε πως «σε μια ένδειξη καλής θέλησης», για τις επόμενες 10 ημέρες το πρόστιμο θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα, ενώ η κυβέρνηση θα λάβει τις αποφάσεις της ανάλογα με τη «συμμόρφωση» των πολιτών.

Νωρίτερα, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφέρθηκε στο θέμα, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση κυνηγάει μόνο τους μεροκαματιάρηδες.

«Τολμάτε να ανακοινώνετε σήμερα ότι θα βάλετε κι άλλα πρόστιμα στους εργαζόμενους, 500 ευρώ είπατε, θα τα αυξήσετε δηλαδή, σχεδόν ένα μισθό. Αλλά δε σας είδαμε να βάζετε πρόστιμα σε καμία μεγάλη επιχείρηση, που δεν παίρνει μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους που απασχολεί. Ούτε καν ελέγχους τους κάνετε, κυνηγάτε μόνο τους μεροκαματιάρηδες» είπε ο Δ. Κουτσούμπας.

Δείτε ακόμα...