Πάιατ: Αγγελιοφόρος των συμφορών

Ο Πρέσβης Τζ. Πάιατ στη υποδοχή στρατευμάτων των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη για την Άσκηση Defender Europe 21
Φώτο Αρχείου / Ο Πρέσβης Τζ. Πάιατ στη υποδοχή στρατευμάτων των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη για την Άσκηση Defender Europe 21 / Μάης 2021 / Πηγή: EUROKINISSI

Στα “ΝΕΑ” του Σαββατοκύριακου ο Πάιατ λίγο πριν μας “αδειάσει τη γωνιά”, κάνει προβλέψεις και δίνει συμβουλές. Αυτές δημιουργούν νέα ανησυχία στο λαό μας, αφού δηλώνει ότι αυτός ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει και αναγγέλλει ότι ο ρόλος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ θα είναι ακόμη πιο σημαντικός. Ο απερχόμενος Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρυ Πάιατ, προκαλεί σαν αγγελιοφόρος συμφορών.

Λόγια που προκαλούν τρόμο, αφού από τον εκπρόσωπο των γερακιών του ιμπεριαλισμού, επιβεβαιώνεται με κατηγορηματικό τρόπο, η μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας, στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Είναι δικαιολογημένη από το λαό μας η ανησυχία, αφού πριν έρθει στην Ελλάδα το 2016 ήταν πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ουκρανία, υποστήριξε το πραξικόπημα εθνικιστών και φασιστών στην Ουκρανία το 2014, και σίγουρα δεν είναι άμοιρος για τα δεινά του Ουκρανικού λαού.

Ακόμη στη συνέντευξη εκθειάζει το ρόλο της Αλεξανδρούπολης και της Σούδας για τη “συμβολή” τους στον πόλεμο στην Ουκρανία. Δοξάζει μάλιστα και το Θεό, που οι ιμπεριαλιστές είχαν την Αλεξανδρούπολη.

Εδώ που τα λέμε θα έπρεπε να πει μια “καλή” κουβέντα και για το ΣΥΡΙΖΑ. Αυτούς που έβαλαν την υπογραφή τους για την Ελληνοαμερικανική Συμφωνία, για την επέκταση της Σούδας και την εκχώρηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης. Ο Πάιατ μάλιστα στη συνέντευξη, μιλάει και για τις υπόλοιπες βάσεις των Αμερικανών στη χώρα μας, όπως το αεροδρόμιο στη Λάρισα, το Στεφανοβίκειο, τις Ειδικές Δυνάμεις στα Μέγαρα. Είναι φανερό από τα παραπάνω, ότι θα δυναμώσει ακόμη περισσότερο και με όλους τους τρόπους, η εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Ο Πάιατ δεν παρέλειψε μάλιστα να ευχαριστήσει επίσης την Ελλάδα που έστειλε σφαίρες στην Ουκρανία και με έμμεσο τρόπο δηλώνει ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο, με την αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία.

Είναι κυνικός, δεν κρύβει λόγια και προθέσεις. Τα συμφέροντα του κεφαλαίου στην περιοχή προωθεί. Μάλιστα καμαρώνει για τις επενδύσεις μεγάλων μονοπωλίων όπως αυτή με το Αιολικό Πάρκο στα Κάτω Λακκώματα Φωκίδας.

Ο λαός να πετάξει στα σκουπίδια την πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων που υποκλίνονται στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Να σταματήσει τώρα η συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο, δηλαδή να μην στέλνει ούτε οπλισμούς, αλλά ούτε στρατευμένους, ούτε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Να σταματήσει να χρησιμοποιεί το έδαφος της Ελλάδας για την αποστολή στρατευμάτων και πολεμικού υλικού. Ο λαός πρέπει να δυναμώσει τον αγώνα του για να κλείσουν οι αμερικανονατοϊκές βάσεις του θανάτου στη χώρα μας. Λαός και νεολαία να ισχυροποιήσουν την πάλη τους για να αποδεσμευτεί η χώρα μας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Λάζαρος Ανδρόπουλος, μέλος του Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...