Πάιατ: Εγκωμιάζει τις αστικές κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ

Τζ. Πάιατ και Ν. Παναγιωτόπουλος στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Άμυνας και Ασφαλείας "DEFEA 2021"
Φώτο Αρχείου / Τζ. Πάιατ και Ν. Παναγιωτόπουλος στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Άμυνας και Ασφαλείας “DEFEA 2021” (EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)

Πρόσφατα ο Πάιατ, συμμετείχε σε συζήτηση της δεξαμενής σκέψης: «Center for European Policy Analysis» (CEPA) στην Ουάσιγκτον.

Σε αυτή ανέλυσε από τη σκοπιά των συμφερόντων των ΗΠΑ στην περιοχή, τη συμβολή της χώρας μας, ως κρίσιμου συμμάχου στο μέτωπο, όπως χαρακτηριστικά ανάφερε την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ως μέρος του παγκόσμιου ανταγωνισμού ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.

Στην ομιλία του δεν παρέλειψε να δώσει τα εύσημα στις δύο αστικές κυβερνήσεις της Ν.Δ και του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνοντας στην πράξη τη στρατηγική τους σύμπλευση, για την προώθηση των συμφερόντων των ιμπεριαλιστών στην περιοχή και της αστικής τάξης της χώρας μας.

Η θέση της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας, καθορίζεται από την επιθετική στάση της αστικής τάξης στη χώρα μας.

Αυτή επιδιώκει την αναβάθμιση της συμμετοχής της, στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς με την ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση των σχέσεων με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Αίγυπτο, την Ιορδανία.

Όλα τα παραπάνω σχετίζονται με τη συμμετοχή της χώρας στην λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ και τις αυξημένες στρατιωτικές δαπάνες, αφού η χώρα μας κατέχει την 1η ποσοστιαία θέση στους Νατοϊκούς εξοπλισμούς. Με την ενίσχυση της παρουσίας των αμερικανικών δυνάμεων σε στρατιωτικές βάσεις στη χώρας μας, όπως προβλέπει η νέα στρατιωτική συμφωνία με τις ΗΠΑ. Ακόμη έχει ενισχυθεί η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολές εκτός συνόρων, με την παρουσία στρατιωτικών δυνάμεων, στη Μαύρη Θάλασσα, τον Περσικό Κόλπο, την Υποσαχάρια Αφρική, την εναέρια αστυνόμευση Βαλκανικών χωρών κ.α.

Ο λαός μας, χρειάζεται να βγάλει συμπεράσματα και με αφορμή τις συχνές παρεμβάσεις και τα εύσημα που δίνει ο Αμερικανός πρέσβης στις αστικές κυβερνήσεις, αλλά και τους κινδύνους που ελλοχεύουν από το δυνάμωμα τις παρουσίας του ιμπεριαλισμού στη χώρας καθώς και την επιθετικότητα της αστικής τάξης.

Να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Να δυναμώσει τον αγώνα του ενάντια στην παρουσία των αμερικανών στη χώρα μας και να παλέψει για την αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. Να απαιτήσει το κλείσιμο όλων των αμερικανονατοικών βάσεων στη χώρα μας, καθώς και της βάσης της Σούδας.

Μαρκόνης

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...