Πάιατ: «Μεσσίας» για τα συμφέροντα των ΗΠΑ

Ο Πρέσβης Τζ. Πάιατ στη υποδοχή στρατευμάτων των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη για την Άσκηση Defender Europe 21
Φώτο Αρχείου / Ο Πρέσβης Τζ. Πάιατ στη υποδοχή στρατευμάτων των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη για την Άσκηση Defender Europe 21 / Μάης 2021 / Πηγή: EUROKINISSI

Στην εφημερίδα «Καθημερινή» στις 30 Απρίλη ο Πάιατ έδωσε συνέντευξη – απολογισμό για τα περίπου πεντέμισι (5,5) χρόνια παραμονής του, ως πρεσβευτής των ΗΠΑ στη χώρα μας, αλλά και τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ στην περιοχή.

Συγχάρηκε την κυβέρνηση, για την ξεκάθαρη θέση της, ότι η Ελλάδα θα σταθεί στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, δηλαδή στο πλευρό των αμερικανονατοϊκών συμφερόντων, καθώς και στον πόλεμο της Ρωσίας με την Ουκρανία. Τόνισε μάλιστα πόσο πολύ ο Μπάιντεν, νοιάζεται για την Ελλάδα. Η υποκρισία στο απόγειό της.

Εγκωμίασε την εμβάθυνση της εμπλοκής της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ανάμεσα στην Ρωσία και την Ουκρανία, καθώς και τη “συνεργασία” με τα γεράκια του ΝΑΤΟ, για την προώθηση στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία, τους οποίους στη συνέντευξη τους χαρακτήρισε: “αμυντικά στρατιωτικά εργαλεία”, ως γνήσιος εκπρόσωπος της πολεμικής βιομηχανίας των ΗΠΑ.

Ανέδειξε το γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή, σχετικά με την προώθηση αμερικανονατοϊκών στρατευμάτων και πολεμικού εξοπλισμού, από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Δεν παρέλειψε ο Πάιατ να μιλήσει και για τα “διαμάντια” του ιμπεριαλισμού στη χώρα μας, όπως ο κόλπος της Σούδας, ο Βόλος, το Στεφανοβίκειο, τα αμερικανικά κατασκοπευτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ-9 Reaper, τα οποία απογειώνονται, όπως με έμφαση ανάφερε από την 110 Π.Μ στη Λάρισα και την Αλεξανδρούπολη.

Επίσης εκθείασε την εμβάθυνση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, καθώς και τη συνεργασία με τις κυβερνήσεις της Ν.Δ και του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το πλέγμα των συμφωνιών, εμπορικών και στρατιωτικών, όπως η υπογραφή από το ΣΥΡΙΖΑ και ανανέωση από τη Ν.Δ, της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA). Στη συνέντευξη είναι εμφανής η προσπάθεια του Πάιατ να παρουσιαστεί, ως ένας νέος “Μεσσίας” σχετικά με τους οξυμένους ανταγωνισμούς ανάμεσα στην τουρκική και την ελληνική αστική τάξη.

Το περιεχόμενο της συνέντευξης, είναι επικίνδυνο για τα λαϊκά συμφέροντα και μόνο βαθιά ανησυχία μπορεί να προκαλέσει στο λαό μας. Ας πάνε στα τσακίδια ο Πάιατ και τα συμφέροντα των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε στην περιοχή.

Οι επικίνδυνοι σχεδιασμοί των ιμπεριαλιστών, όπως εκφράστηκαν και στη συνέντευξη του Πάιατ, αντιμετωπίζονται με δυνάμωμα της λαϊκής οργάνωσης και πάλης.

Οι απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ στον αγώνα, για να μην επιτρέψουν, κανένας εν ενεργεία συνάδελφός τους να βγει έξω από τα σύνορα, σύμφωνα με τις αποφάσεις της κυβέρνησης και του ΝΑΤΟ.

Αγώνας για αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και να κλείσουν όλες οι βάσεις του θανάτου στη χώρα μας.

Ο Μαρκόνης

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...