Πάιατ: Οι ΗΠΑ σταθερά στο πλευρό της Ελλάδας

Αμερικανική Πρεσβεία
Φώτο Αρχείου / Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα / Πηγή: Eurokinissi

Το μήνυμα πως οι ΗΠΑ είναι σταθερά στο πλευρό της Ελλάδας, τόσο κατά την επανάσταση του 1821, όσο στα χρόνια του σχεδίου Μάρσαλ, έπειτα της οικονομικής κρίσεως, και της πανδημίας, αλλά και στο μέλλον, στέλνει η αμερικανική Πρεσβεία στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας το λογότυπο #USGreece2021.

Το λογότυπο αυτό, θα χρησιμοποιήσει η αμερικανική Κυβέρνηση για τον εορτασμό της 200ης επετείου της ανεξαρτησίας της Ελλάδας, το οποίο παρουσίασε την 25η Μάρτη ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ Τζ. Παιατ, υπενθυμίζοντας ότι Ελλάδα – ΗΠΑ ήταν στενοί σύμμαχοι από την ανεξαρτησία της Ελλάδας.

Ανάμεσα στ’ άλλα, ο Πρέσβης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, δήλωσε ότι είναι πολύ υπερήφανος για τη “συνεργασία” των τελευταίων ετών… ότι σχεδιάζουμε μια συναρπαστική ατζέντα για το μέλλον… στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ναι όντως, η συμμαχία αμερικανικής αστικής τάξης με την ελληνική, διαχρονικά υπήρξε αμοιβαία επωφελής -τηρουμένων των οικονομικών μεγεθών των χωρών- στο πλαίσιο των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, για την μοιρασιά των αγορών.

Θυμόμαστε :

  • Τις βόμβες napalm που ρίχθηκαν για πρώτη φορά στο Γράμμο, ενάντια στο λαϊκό στρατό, τον ΔΣΕ. Τη στρατιωτική στήριξη του αστικού ελληνικού στρατού στον εμφύλιο ταξικό πόλεμο. Το σχέδιο Μάρσαλ, από το οποίο οι εφοπλιστές εξοπλίστηκαν με τα πλοία liberty. Καθώς και τα ψίχουλα που δόθηκαν στο λαό για να τον στρέψουν ενάντια στον ΔΣΕ.
  • Το εκστρατευτικό ελληνικό στρατιωτικό σώμα στη Νότια Κορέα το 1950, ως δύναμη εισβολής σε ξένη χώρα, το οποίο εντάχθηκε στις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις. Τα 186 φέρετρα και τους 566 τραυματίες, που επέστρεψαν πίσω. Και που ήταν “βήμα”, καλής θέλησης για την ένταξη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ.
  • Την αμερικανοκίνητη 7ετη χούντα στην Ελλάδα.
  • Την αμερικανική ανοχή στην Τουρκική εισβολή στην Κύπρο, που κατέχει μέχρι σήμερα το 40% του εδάφους της.
  • Την περίοδο της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, όπου πάρθηκαν μέτρα μείωσης της τιμής της εργατικής δύναμης, γενίκευση της εμπορευματοποίησης των λαϊκών αναγκών, με τα συγχαρητήρια των ΗΠΑ.

Βαθαίνει η ελληνική εμπλοκή

Η εμπλοκή της ελληνικής αστικής τάξης στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην Αν. Μεσόγειο και ευρύτερα, για να ενισχύσει τη θέση της και τα κέρδη της, βαθαίνει σε συνεργασία με τις ΗΠΑ :

  • Τη μετατροπή της χώρας σε απέραντη ΑμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση και με τη νέα συμφωνία από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ενάντια σε Ρωσία και Κίνα. Με επικίνδυνες προεκτάσεις για το λαό, που θα βρεθεί στο στόχαστρο από άλλες χώρες που θα δεχθούν πλήγμα από βάση της Ελλάδας.
  • Στο Στεφανοβίκειο σταθμεύει η 101η αερομεταφερόμενη Μεραρχία των ΗΠΑ, η οποία έχει στο ενεργητικό της “επιχειρήσεις” σε Ιράκ και Αφγανιστάν.
  • Η Αλεξανδρούπολη μετατρέπεται σε κόμβο διεκπεραίωσης αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη.
  • Ο Άραξος ετοιμάζεται να δεχθεί πυρηνικά όπλα, η Σούδα αναβαθμίζεται.
  • Στο πλαίσιο της “πολιτικής προστασίας” του ΝΑΤΟ, μεθοδεύονται σχέδια αλυσοδέματος των λαών μέσα στις χώρες τους.

Το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ , δεν προστάτεψαν ποτέ κανένα λαό! Οι βάσεις τους είναι ορμητήρια πολέμου ανά τη γη.

Οδηγούν τους λαούς σε πόλεμο μεταξύ τους μέσα από τους εθνικούς αστικούς στρατούς και τελευταίως με μισθοφορικά στρατεύματα, ώστε οι αστικές τάξεις των αντιμαχόμενων πλευρών να κατακτήσουν νέες αγορές, να μοιράσουν με στρατιωτικά μέσα τα κοιτάσματα της ενέργειας και τους δρόμους του εμπορίου.

Με τη σφραγίδα ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και ΕΕ το γκριζάρισμα του Αιγαίου

Με τη σφραγίδα των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, γκριζάρονται τα ελληνικά σύνορα και δικαιώματα στο Αιγαίο, όπου το ΝΑΤΟ θεωρεί ενιαίο επιχειρησιακό χώρο. Ενισχύει τις αιτήσεις της τουρκικής αστικής τάξης στο όνομα της παραμονής της στην λυκοσυμμαχία.

Για τις ελληνοτουρκικές διαφορές, το Γενάρη του 2020 ο Ντ. Τραμπ στη συνομιλία του με τον Ερντογάν, υπέδειξε πως “οι δύο χώρες πρέπει να λύσουν τις διαφορές τους στην Ανατ. Μεσογειο“. Ο σύμβουλος του Τραμπ σε θέματα Ασφαλείας, σε δηλώσεις του προηγουμένως είχε πει ότι “η Ελλάδα πρέπει να δει τις σχέσεις της με την Τουρκία μέσα από το πρίσμα του ΝΑΤΟ“. Την ίδια περίοδο, ο Πομπέο με επιστολή του στην Κυβέρνηση, πήρε τη θέση του Πόντιου Πιλάτου, λέγοντας ότι “οι διαφορές πρέπει να λυθούν με μεσολάβηση, διαιτησία“, στηρίζοντας βήμα το βήμα τη συνδιαχείριση του Αιγαίου με τις ΗΠΑ – ΝΑΤΟ ως επιδιαιτητές, είτε αυτή επιτευχθεί με διαπραγματεύσεις, είτε προηγηθεί μια στρατιωτική αντιπαράθεση.
Έκαναν “γαργάρα” την τουρκο-λιβυκή συμφωνία που καταπατά τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

Συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικές αποστολές εκτός συνόρων

Την ίδια ώρα η Κυβέρνηση αυξάνει την αποστολή εκτός συνόρων στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού, όπως σε Σαουδική Αραβία, Αφγανιστάν, Λιβύη.

Η αστική τάξη των ΗΠΑ έχει τα χέρια της βαμμένα με το αίμα των λαών. Η πολιτική συμμαχίας της ελληνικής αστικής με αυτήν, στο πλαίσιο και των διεθνών διακρατικών ιμπεριαλιστικών οργανισμών, μόνο δεινά επιφυλάσσει στο λαό μας. Καταστρέφει τη ζωή του, ληστεύουν τον πλούτο που παράγει, αιματοκυλούν άλλους λαούς.

Καμία συμμετοχή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις, να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιωτικοί που βρίσκονται επιχειρησιακά εκτός συνόρων. Έξω από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, με το λαό στην εξουσία και την οικονομία στα χέρια του.

ag

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...