Πάιατ: “Πολύ σημαντική στρατηγική ατζέντα” ανάμεσα σε Ελλάδα-ΗΠΑ

Πάιατ
Πηγή: Eurokinissi

Ακόμη μία παρέμβαση του Αμερικανού Πρέσβη Τζ. Πάιατ υπέρ της κυβέρνησης, αυτή την φορά με αφορμή την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Η κοινή πνοή Ελλάδας-ΗΠΑ δεν σταματά ούτε απ’ τον κορονοϊό, αφού ο Πρέσβης σημειώνει ότι έχει αναπτυχθεί «πολύ σημαντική στρατηγική ατζέντα». Κι ότι από κοινού θα αντιμετωπίσουμε τη νέα κρίση.

Μάλιστα, ο Πρέσβης των ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια να σβήσει και την παραμικρή ευθύνη και των δύο κρατών για το σημείο στο οποίο έχουν φέρουν το δημόσιο σύστημα υγείας με τις πολιτικές τους, παρομοίασε τη σημερινή κατάσταση ανάλογη της επίθεσης του…Περλ Χάρμπορ και της έναρξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η πραγματικότητα -που δυστυχώς βιώνουν από πρώτο χέρι οι υγειονομικοί σε Ελλάδα και ΗΠΑ, όπως και ο λαός, είτε νοσεί είτε όχι είναι σκληρή, και τους διαψεύδει κατηγορηματικά.

Σχετικά με τη Λιβύη, το μεγαλύτερο πρόβλημα είπε είναι οι εξωτερικοί παράγοντες, δείχνοντας τη Ρωσία και την Τουρκία, «οι οποίοι έχουν κάνει την πολιτική κατάσταση περισσότερο δύσκολη μέσω της αποστολής όπλων παραβιάζοντας το εμπάργκο όπλων».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψή του στον Έβρο με τον αναπληρωτή βοηθό υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάθιου Πάλμερ και είπε πως και οι δύο μίλησαν ξεκάθαρα σχετικά με τις ανησυχίες τους από τον τρόπο με τον οποίο το τουρκικό κράτος έχει εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό ζήτημα, πώς αυτοί οι μετανάστες είχαν παραπλανηθεί και ότι έπρεπε να σταματήσει. Ο Αμερικανός Πρέσβης προσέθεσε πως έγινε κατανοητό ότι η Ελλάδα έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπιστεί τα σύνορα της.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...