Παιχνίδια αναπαλαίωσης του πολιτικού σκηνικού για την προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής

Πηγή: EUROKINISSI

Για παιχνίδια αναπαλαίωσης του πολιτικού σκηνικού με σκοπό τον εγκλωβισμό της δυσαρέσκειας και την υλοποίηση -από μια αυτοδύναμη ή συμμαχική κυβέρνηση- μιας προδιαγεγραμμένης αντιλαϊκής πολιτικής με βάση την πολιτική της ΕΕ και τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στο «kontra». 

Πρόσθεσε ότι αυτό που έχει ανάγκη ο λαός είναι να ενισχυθεί το ρεύμα ριζοσπαστικοποίησης για να υπάρξει μια δυνατή λαϊκή αντιπολίτευση την επόμενη μέρα με ισχυρό το ΚΚΕ. 

Για την πανεπιστημιακή αστυνομίας σημείωσε ότι σκοπός της είναι να θωρακιστεί το πανεπιστήμιο ΑΕ. Χαρακτήρισε ανέκδοτο τον κυβερνητικό ισχυρισμό περί αναβάθμισης των πανεπιστημίων με την πανεπιστημιακή αστυνομία διότι τα προβλήματα με τις χρόνιες ελλείψεις καθηγητών, εργαστηρίων και υποδομών δεν αντιμετωπίζοντας με δυνάμεις καταστολής ούτε και η λειψή φοιτητική μέριμνα.

Για τις παρακολουθήσεις τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρχει απόρρητο στην εξεταστική Επιτροπή και πως πρέπει να κατατεθούν όλα τα απαραίτητα έγγραφα. θύμισε ότι στην υπόθεση Οτσαλάν το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση τασσόταν υπέρ του απόρρητου και η ΝΔ ως αντιπολίτευση τασσόταν κατά του απόρρητου. 

Πρόσθεσε ότι πρέπει να αναδειχθεί το σκοτεινό θεσμικό πλαίσιο των παρακολουθήσεων που δυνδιαμόρφωσαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...