Πακιστάν: Ο πρώην πρωθυπουργός Ίμραν Χαν κατήγγειλε ότι επίκειται νέα σύλληψή του

Ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν Ίμράν Χαν κατήγγειλε σήμερα ότι επίκειται νέα σύλληψή του από τις αρχές, λίγα 24ωρα μετά τη πρόσφατη παρέμβαση στρατιωτικών και παραστρατιωτικών δυνάμεων, που τον οδήγησαν στο κρατητήριο ενώ πήγαινε να καταθέσει σε υπόθεση όπου ήταν κατηγορούμενος, στο Ισλαμαμπάντ.

Τελικά, αφέθηκε ελεύθερος μετά από παρέμβαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας που εξέφρασε ενστάσεις συνολικά για την διαδικασία και αφού ξεκίνησαν διαμαρτυρίες οπαδών του σε όλη τη χώρα.

Μάλιστα, μετά και από την διάταξη πάνοπλων ανδρών του στρατού και της αστυνομίας σε μια σειρά πόλεις, ακολούθησαν συμπλοκές στις οποίες έχασαν τη ζωή τους πολλά άτομα, ενώ συνελήφθησαν και πολλά στελέχη του κόμματος του Καν.

Ο Καν δήλωνε σήμερα το απόγευμα πως η αστυνομία είχε περικυκλώσει το σπίτι του στη Λαχόρη, αφού οι αρχές τον είχαν κατηγορήσει ότι προσφέρει καταφύγιο σε οπαδούς του που εμπλέκονταν σε επιθέσεις εναντίον στρατιωτών και του έδωσε διορία 24 ωρών για να τους παραδώσει.

Ο υπουργός Πληροφοριών της (συγκεκριμένης) επαρχίας, της Πουντζάμπ, Αμίρ Μιρ, είπε ότι ταυτοποιήθηκαν περίπου 30 – 40 τέτοια άτομα που κατηγορούνταν για επίθεση σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...