Παλαιό Φάληρο: Ρατσιστική επίθεση σε διανομέα ξυπνά μνήμες από την εγκληματική δράση φασιστοειδών

Τάγμα Εφόδου Χρυσής Αυγής
Φώτο Αρχείου / Τάγμα Εφόδου της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή / Πηγή: Eurokinissi

Στο Παλαιό Φάληρο ξύπνησαν μνήμες από τη δράση των Χρυσαυγητών το 2013. Τότε που ομάδα 3 φασιστοειδών με μια οργανωμένη και ύπουλη επίθεση είχε μαχαιρώσει μαθητή του 3ου Λυκείου Π.Φ. Αφορμή για την υπενθύμιση δόθηκε από δημοσίευμα που έκανε λόγο για καρτέρι θανάτου που έστησαν 3 φασιστοειδή την Παρασκευή 9 Ιούλη 2021 σε διανομέα φαγητού. Ο διανομέας μόλις είχε παραδώσει παραγγελία σε ένα διαμέρισμα. Την ώρα που αποχωρούσε κυνηγήθηκε από την συγκεκριμένη ομάδα η οποία μόλις τον έφτασε τον ξυλοκόπησε και τον μαχαίρωσε. Τον στοχοποίησαν εξαιτίας της καταγωγής και του χρώματος του δέρματός του. Οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι ενώ ο διανομέας αναρρώνει στο σπίτι του μετά την νοσηλεία του στο νοσοκομείο.

Το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχοϋπαλλήλων εξέδωσε ανακοίνωση όπου κατήγγειλε τα φασιστοειδή και την ανοχή του ίδιου του κράτους.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΚΟΒ Παλαιού Φαλήρου του ΚΚΕ με την οποία καταδικάζει την επίθεση ενάντια στον εργαζόμενο νεαρό μετανάστη από τις Σεϊχέλες. Καλεί, δε, τους φορείς και τον κόσμο του Π. Φαλήρου να καταδικάσουν και να απομονώσουν τους φασίστες και τις επιδιώξεις τους παντού, στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς. Η Ανακοίνωση του ΚΚΕ καταλήγει καλώντας Έλληνες και ξένους εργαζόμενους να οργανωθούν στα σωματεία τους για να σταθούν εμπόδιο στα φαινόμενα του ρατσισμού και φασισμού.

Παλαιό Φάληρο: Η δολοφονική επίθεση του 2013

«Αίμα – Τιμή – Χρυσή Αυγή» φώναζε κάνοντας βόλτες με το αυτοκίνητό του έξω από το 3ο Λύκειο Παλαιού Φαλήρου το φασιστοειδές. Αυτά λίγο καιρό πριν μαχαιρώσει τον 16χρονο τότε μαθητή, στις 28 Ιανουαρίου 2013, ο δράστης της επίθεσης, Γιώργος Αποστολόπουλος.

Τι είχε συμβεί τότε; Μια ομάδα μελών της νεολαίας του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής είχε αναπτύξει δράση στο 3ο Λύκειο Παλαιού Φαλήρου. Από κοντά και ο ενήλικας Γιώργος Αποστολόπουλος που «την έστηνε» στα παγκάκια έξω από το σχολείο. Οι υπόλοιποι μαθητές του σχολείου, τους είχαν απομονώσει. Οι απειλές και οι τραμπουκισμοί από τα φασιστοειδή ήταν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. Το ίδιο και σβάστικες στους τοίχους. Τελικά στις 28 Ιανουαρίου 2013 στοχοποίησαν έναν μαθητή μετά από πληροφορίες που έδωσε Χρυσαυγίτησα μαθήτρια. Η επίθεση έγινε οργανωμένα και με μοιρασμένους ρόλους. Περίμεναν να φορέσει τα ακουστικά και να βάλει μουσική καθώς έφευγε πεζός από το σχολείο. Ο Αποστολόπουλος του επιτέθηκε, ο Χατζηπαυλίδης τον κράταγε και κάποιοι φυλάγανε τσίλιες από απέναντι. Τα φασιστοειδή χαράκωσαν τον μαθητή και έγιναν καπνός.

Μέχρι τη δίκη άλλα μέλη του ναζιστικού μορφώματος πολιορκούσαν την οικογένεια και προσπαθούσαν να τρομοκρατήσουν τη γειτονιά και το σχολείο.

Η συνέχεια δόθηκε στο δικαστήριο και ήταν όπως όλες οι δίκες με τα ναζιστικά απολιθώματα. Κλάψα, άρνηση των πιστεύω τους, συγνώμες και ψέματα. Μέχρι και ιδιώτη ιατροδικαστή επιστράτευσαν, που ποτέ δεν εξέτασε τον μαθητή. Μάλιστα ο Σωκράτης Τσαντήρης (ιδιώτης ιατροδικαστής) ήταν βασικός μάρτυρας υπεράσπισης και του Ηλία Κασιδιάρη για την επίθεση του τελευταίου στη Λιάνα Κανέλλη τον Ιούνιο του 2012.

Είμαστε σίγουροι ότι τα άλλα ορφανά του Χίτλερ θα θέλανε τα πρότυπά τους να είναι λίγο πιο… ας πούμε Σπαρτιάτες μπροστά στον Πρόεδρο του Δικαστηρίου. Τελικά τα φασιστοειδή φορέσανε τα κουστουμάκια τους, βάλανε και μπόλικο ζελέ, ξυρίστηκαν και έπεσαν στα τέσσερα να παρακαλάνε δικαστές και εισαγγελείς να πιστέψουν ότι ήταν αθώες παρθένες που παρασύρθηκαν.

Ο λαός θα τσακίσει το σύστημα που τους γεννά

Σήμερα μπορεί να βρίσκουν τα φασιστοειδή καταφύγιο σε άλλες πρόθυμες «φτερούγες». Στα δημοτικά συμβούλια όσοι εκλέχτηκαν με τα ψηφοδέλτια του ναζιστικού μορφώματος σήμερα δηλώνουν «ανεξάρτητοι». «Απεταξάμην» κι αυτοί. «Και εμφύσησον και έμπτυσον αυτώ» όπως και οι έγκλειστοι…

Κι όταν βγουν από την «ψειρού»… κι όσοι κυκλοφορούν ελεύθεροι… επειδή το σύστημα τους χρειάζεται, ένα είναι βέβαιο. Ο λαός επαγρυπνά. Όσο το καπιταλιστικό σύστημα θα τους γεννά ο λαός θα τους αντιμετωπίζει. Κι όταν λέμε θα τους αντιμετωπίζει δεν εννοούμε βέβαια θα τους καλούν στα επίσημα των εθνικών γιορτών όπως έκανε ο Δήμαρχος της ΝΔ στο Παλαιό Φάληρο ακόμη και την ίδια χρονιά με τη δολοφονική επίθεση. Δεν εννοούμε ότι θα τους καλοπιάνουν στα κανάλια των μεγαλοεπιχειρηματιών. Ούτε βέβαια θα τους πηγαίνει ταξιδάκια με έξοδα της βουλής όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στο Καστελόριζο.

Την ίδια περίοδο που τα αστικά κόμματα βρίσκανε δικαιολογία στην κοινοβουλευτική τάξη για να τους προβάλλουν, οι Κομμουνιστές Δήμαρχοι δεν τους έδιναν ούτε σπιθαμή γης για το προεκλογικό τους δηλητήριο. Την ίδια περίοδο η αταλάντευτη στάση του ΚΚΕ, τους αποκάλυπτε συνεχώς και τους έβαζε εμπόδια. Τελικά ο λαός θα τους τσακίσει μια για πάντα.

Να… κάτι τέτοιες μνήμες ξύπνησε στο Παλαιό Φάληρο η ρατσιστική επίθεση στον εργαζόμενο. Θα τα ξαναπούμε στους δρόμους.

Μαρκόνης

Δείτε ακόμα...