Παλαιός Παντελεήμονας: Ολοκληρωτική η καταστροφή σε καταστήματα εστίασης και σε οικίες του παραδοσιακού οικισμού από την φωτιά

Ολοκληρωτική ήταν η καταστροφή στα καταστήματα εστίασης και στις κατοικίες, που παραδόθηκαν στις φλόγες, τα ξημερώματα της Παρασκευής, στον παραδοσιακό οικισμό στον Παλιό Παντελεήμονα Πιερίας. Η φωτιά, εκδηλώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα και προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε 6 κτίρια, επαγγελματικούς χώρους και σπίτια. Ανάμεσά τους και το παλιό δημοτικό σχολείο του παραδοσιακού οικισμού. Μερικά από αυτά κάηκαν ολοσχερώς. Εκτιμάται ότι η φωτιά ξεκίνησε από κατοικία και επεκτάθηκε γρήγορα στα γύρω κτίρια εξαιτίας της παλαιότητας των υλικών. Τις έρευνες για τα αίτια της φωτιάς, διενεργεί το Πυροσβεστικό Τμήμα Λιτοχώρου.

Στον τόπο της καταστροφής βρέθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ αποτελούμενο από τον γραμματέα της Τ.Ε Πιερίας του ΚΚΕ Αντώνη Παπαδόπουλο, τον περιφερειακό συμβούλιο Κ.Μακεδονίας, εκλεγμένο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Γιάννη Σκούφα, την εκλεγμένη δημοτική σύμβουλο Δίου – Ολύμπου  με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Κατερίνα  Κουρίτα, καθώς και τους υποψηφίους βουλευτές του ΚΚΕ, Στέλλα Νικολάου και Μπάμπη Ντότσικα.

Διαπιστώθηκε ότι λόγω της ιδιαιτερότητας του οδικού δικτύου στον Παλιό Παντελεήμονα υπήρχε πρόβλημα στη διέλευση πυροσβεστικών οχημάτων, επομένως και ανάγκη αύξησης των πυροσβεστικών κρουνών στο εσωτερικό του χωριού. Επίσης η ανάγκη διάνοιξης δρόμου διαφυγής.

Το ίδιο βράδυ, οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ στο Δήμο και την Περιφέρεια, πραγματοποίησαν παρέμβαση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δίου Ολύμπου, όπου ανέδειξαν την ανάγκη άμεσης παρέμβασης για την αποκατάσταση των ζημιών και τη δημιουργία των αναγκαίων υποδομών για την προστασία του παραδοσιακού οικισμού.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...