Παλαιστίνη: Δολοφονία 45χρονης Παλαιστίνιας μητέρας από ισραηλινά πυρά

Μία 45χρονη Παλαιστίνια σκοτώθηκε σήμερα από τον κατοχικό ισραηλινό στρατό στο νότιο τμήμα της Δυτικής Οχθης, στην πόλη Χουσάν.

Πρόκειται για την Γκάντα Σαμπατίν, μια χήρα και μητέρα έξι παιδιών, σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa. Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανέφερε πως η γυναίκα υπέκυψε στα τραύματά της που προκλήθηκαν από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε πως η γυναίκα ήταν άοπλη. Επιβεβαίωσε ακόμα ότι οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ κατά της 45χρονης γυναίκας, με τον ισχυρισμό πως κατευθυνόταν με «ύποπτο» τρόπο προς αυτούς, παρά τις «προειδοποιητικές βολές»…

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, η γυναίκα η οποία παραλήφθηκε από την παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά την άφιξή της στο νοσοκομείο της Μπέιτ Τζάλα, κοντά στη Βηθλεέμ, όπου υπέκυψε έχοντας χάσει «πολύ αίμα».

Υπενθυμίζεται ότι οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποιούν επιχείρηση και εντείνουν την καταστολή στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, έπειτα από την πρόσφατη επίθεση Παλαιστινίου που προκάλεσε τρεις θανάτους το βράδυ της Πέμπτης στο Τελ Αβίβ.

Ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις πραγματοποίησαν και σήμερα επιδρομές σε μια σειρά παλαιστινιακές πόλεις στη Δυτική Οχθη, ενώ προχώρησαν σε 20 συλλήψεις. Παλαιστίνιοι συγκρούστηκαν με τα ισραηλινά στρατεύματα κατά τη διάρκεια αυτών των επιδρομών στην Τουλκαρέμ, την Τζενίν και την Ιεριχώ, ενώ υπήρξαν πολλοί τραυματισμοί από ισραηλινά πυρά.

Δείτε ακόμα...