Παλαιστίνη – Δυτική Όχθη: Ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις κατεδάφισαν σπίτια Παλαιστίνιων

Φωτό Αρχείου

Ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις κατεδάφισαν σήμερα τα σπίτια δύο Παλαιστινίων επειδή κατηγορούνται για τη δολοφονία ενός Ισραηλινού φρουρού ασφαλείας σε μια επίθεση έξω από τον οικισμό ’Αριελ στη Δυτική Όχθη τον Απρίλιο, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ο δήμαρχος της πόλης, Ιμπραχίμ Ασί, κατήγγειλε την επιχείρηση και υποσχέθηκε υποστήριξη στους συγγενείς των δύο φερόμενων ενόπλων. «Η κατεδάφιση σπιτιών είναι μια πολιτική συλλογικής τιμωρίας που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο», είπε ο Ασί στο Reuters.

Εκατοντάδες διαδηλωτές πέταξαν πέτρες, έκαιγαν λάστιχα και πέταξαν βόμβες μολότοφ στους στρατιώτες καθώς εκτελούσαν την επιχείρηση στην πόλη Κουαραουέτ Μπανί Χασάν στη Δυτική Όχθη, ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωσή του ο στρατός αναφέρει ότι οι δύο Παλαιστίνιοι βρίσκονται επί του παρόντος υπό κράτηση.

Σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, οι ισραηλινές αρχές έχουν κατεδαφίσει 420 παλαιστινιακά σπίτια στη Δυτική Όχθη φέτος έως τις 25 Ιουλίου, σε σύγκριση με 911 ολόκληρο το 2021. Τα στοιχεία περιλαμβάνουν, τόσο τιμωρητικές κατεδαφίσεις, όσο και κατεδαφίσεις κατοικιών που δεν είχαν οικοδομική άδεια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Δείτε ακόμα...