Συνεχίζει τα εγκλήματα το Ισραήλ καθώς κλιμακώνει τις δολοφονικές του επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, πνίγοντας στο αίμα τον Παλαιστινιακό λαό.
Από τις 7 Οκτώβρη, τουλάχιστον 35.456 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και άλλοι 79.476 έχουν τραυματιστεί από τον ισραηλινό στρατό, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας της Λωρίδας της Γάζας.
Οι επιχειρήσεις στη Ράφα έχουν αναγκάσει περίπου 800.000 Παλαιστίνιους να την εγκαταλείψουν, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Πλέον, συνωστίζονται κυρίως στην Χαν Γιουνίς, πιο βόρεια. Οι μάχες γίνονται κυρίως στον ανατολικό τομέα της Ράφας.
Επίσης, στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, που έχει υποστεί μεγάλη καταστροφή, το νοσοκομείο Αλ Άχλι Άραμπ ανακοίνωσε ότι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ισραηλινή επιδρομή σε σχολείο που φιλοξενεί εκτοπισμένους στο ανατολικό τμήμα της πόλης της Γάζας.
Στον νότο, ο στρατός έχει διαμηνύσει ότι θα εντατικοποιήσει τις επιχειρήσεις του στη Ράφα, πάνω στα κλειστά σύνορα με την Αίγυπτο, όπου κατ’ αυτόν βρίσκονται τα «τελευταία» τάγματα της Χαμάς. Οι μάχες γίνονται κατά κύριο λόγο στο ανατολικό τμήμα της πόλης.
Απεσταλμένος της Ουάσιγκτον, η οποία όπως πολλές άλλες πρωτεύουσες λέει πως εναντιώνεται στη διεξαγωγή χερσαίας επίθεσης ευρείας κλίμακας στη Ράφα, ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας Τζέικ Σάλιβαν είχε συνομιλίες χθες με τον ομόλογό του Τσάχι Χανέγκμπι, τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον πρόεδρο Ισαάκ Χέρτσογκ.
Στη Ράφα «δεν υπάρχουν ούτε ασφάλεια, ούτε τροφή, ούτε νερό. Γίνονται συνεχείς βομβαρδισμοί εδώ και μήνες, μέρα και νύχτα, είμαστε τρομοκρατημένοι (…) Τι απομένει να καταστραφεί;» διερωτήθηκε η Ρινάντ Τζουντέ, κάτοικος.
Οι εκτοπισμένοι της Ράφας πάνε μαζικά στη Χαν Γιούνις, λίγα χιλιόμετρα βορειότερα, όμως «δεν υπάρχει απολύτως καμιά ασφαλής τοποθεσία στη Λωρίδα της Γάζας», επανέλαβε χθες ο επικεφαλής της UNRWA Λαζαρινί.
Οι ακατάπαυστοι εντατικοί βομβαρδισμοί και οι χερσαίες επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 35.546 ανθρώπους ως τώρα, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα του υπουργείου Υγείας της Χαμάς, κι έχουν προκαλέσει ανθρωπιστική καταστροφή, καθώς το σύνολο του πληθυσμού απειλείται από λιμό, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP