Παλαιστίνη: Ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας

Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας / 15/9/2020
Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας / 15/9/2020 / Πηγή: twitter / ShehabAgencyEn

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε νωρίς σήμερα το πρωί ότι προχώρησε σε πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας, στην Παλαιστίνη, μετά την εκτόξευση ρουκέτας από τον παλαιστινιακό θύλακα εναντίον του νότιου Ισραήλ.

«Μαχητικά αεροσκάφη και επιθετικά ελικόπτερα έπληξαν εργοστάσιο πυρομαχικών, υπόγεια σήραγγα για τη μεταφορά λαθραίων ειδών και στρατιωτική θέση» της Χαμάς, του ένοπλου ισλαμιστικού κινήματος που κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε το επιτελείο σε λιτή ανακοίνωσή του, διευκρινίζοντας πως επρόκειτο για επιχείρηση αντιποίνων για την εκτόξευση ρουκέτας χθες Πέμπτη το βράδυ.

Η επίθεση σημειώθηκε στο τέλος της ημέρας της ανεξαρτησίας του Ισραήλ. Κάτοικοι της Σντερότ, πόλης που βρίσκεται βόρεια της Λωρίδας της Γάζας, έσπευσαν στα καταφύγια όταν ήχησαν οι σειρήνες της αεράμυνας, σύμφωνα με τον στρατό.

Το Κράτος δολοφόνος, το Ισραήλ συνεχίζει τον αποκλεισμό των Παλαιστινίων στη Γάζα

Το τείχος που έχει χτίσει το Ισραήλ γύρω από την Γάζα
Το τείχος που έχει χτίσει το Ισραήλ γύρω από την Γάζα

Η Λωρίδα της Γάζας, όπου ζουν πάνω από δύο εκατομμύρια Παλαιστίνιοι, ελέγχεται από το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς από το 2007. Υφίσταται έκτοτε ισραηλινό αποκλεισμό.

Το ποσοστό της φτώχειας στη Λωρίδα της Γάζας ξεπερνά το 50%. Οι συνθήκες ζωής στον Παλαιστινιακό θύλακα επιδεινώθηκαν ακόμη περισσότερο λόγω των περιοριστικών μέτρων τα οποία επιβλήθηκαν από τις κατοχικές δυνάμεις του Ισραήλ με πρόσχημα να ανακοπεί η εξάπλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...