Παλαιστίνη: Ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις συνέλαβαν 11 Παλαιστίνιους

Συλλήψεις Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη από τον Ισραηλινό Στρατό
Φώτο Αρχείου / Συλλήψεις Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη από τον Ισραηλινό Στρατό / Πηγή: WAFA

Οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις συνέλαβαν σήμερα Δευτέρα το ξημέρωμα 11 Παλαιστίνιους από διάφορα μέρη της Δυτικής Όχθης, σύμφωνα με τοπικές πηγές και πηγές ασφαλείας.

Οι ισραηλινές δυνάμεις συνέλαβαν δύο Παλαιστίνιους αφού εισέβαλαν και έψαξαν τα σπίτια τους στο προσφυγικό στρατόπεδο Αμ Αμάρι, νότια της πόλης Μπιρέ.

Στην περιοχή Nablus, Ισραηλινοί στρατιώτες μπήκαν στην πόλη Beita, η οποία έχει γίνει σκηνή εβδομαδιαίων συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας για να διαμαρτυρηθούν για τους ισραηλινούς εποικισμούς και τη λεηλασία της παλαιστινιακής γης. Συνέλαβαν έξι κατοίκους μετά από λεηλασία στα σπίτια τους.

Στην Ιερουσαλήμ, η ισραηλινή αστυνομία χτύπησε βάναυσα τρεις νεαρούς άνδρες από την πλατεία Μπαμπ αλ-Αμούντ, γνωστή και ως Πύλη της Δαμασκού. Το Κέντρο Πληροφόρησης Wadi Hilweh δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει Παλαιστίνιους να προσπαθούν να εμποδίσουν τους αστυνομικούς να χτυπήσουν βίαια τους άνδρες.

https://www.facebook.com/Silwanic/videos/344278743858596/

https://www.facebook.com/Silwanic/videos/%D8%A7%D8%B9%D8%AA%D8%AF%D8%A7%D8%A1-%D8%B9%D9%84%D9%89-%D8%A7%D9%84%D8%B4%D8%A8%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D8%A7%D8%A8-%D8%A7%D9%84%D8%B9%D9%85%D9%88%D8%AF/932851614255826/?so=permalink&rv=related_videos

Οι ισραηλινές δυνάμεις κάνουν συχνά επιδρομές σε παλαιστινιακά σπίτια σχεδόν σε καθημερινή βάση στη Δυτική Όχθη με το πρόσχημα της αναζήτησης «καταζητούμενων» Παλαιστινίων, προκαλώντας συγκρούσεις με κατοίκους. Αυτές οι επιδρομές, που πραγματοποιούνται επίσης σε περιοχές υπό τον πλήρη έλεγχο της Παλαιστινιακής Αρχής, διεξάγονται χωρίς να απαιτείται ένταλμα έρευνας, όποτε και όπου ο στρατός επιλέξει σύμφωνα με τις αυθαίρετες εξουσίες του. Σύμφωνα με το ισραηλινό στρατιωτικό δίκαιο, οι διοικητές του στρατού έχουν πλήρη εκτελεστική, νομοθετική και δικαστική εξουσία πάνω από 3 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι που ζουν στη Δυτική Όχθη. Οι Παλαιστίνιοι δεν έχουν λόγο για τον τρόπο άσκησης αυτής της εξουσίας.

Με πληροφορίες απο WAFA

Δείτε ακόμα...