Παλαιστίνη: Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει για τέταρτη συνεχή ημέρα τις δολοφονικές του στρατιωτικές επιχειρήσεις

Συλλήψεις Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη από τον Ισραηλινό Στρατό
Φώτο Αρχείου / Συλλήψεις Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη από τον Ισραηλινό Στρατό / Πηγή: WAFA

Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει για τέταρτη συνεχή ημέρα τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις στην παλαιστινιακή πόλη Τζενίν, με πρόσχημα πρόσφατες επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών, ξεσκεπάζοντας την υποκρισία των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, που «διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους» για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ενώ κλείνει τα μάτια για την πολυετή καταπίεση του παλαιστινιακού λαού από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.

Όπως μετέδωσε το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο «Wafa», οι ισραηλινές δυνάμεις συνέλαβαν τη νύχτα της Τρίτης 17 Παλαιστίνιους κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων ευρείας κλίμακας σε διάφορες περιοχές στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, επιβεβαίωσαν τοπικές πηγές.

Στην Τζενίν, οι στρατιώτες συνέλαβαν τέσσερις Παλαιστίνιους, ενώ άλλοι τέσσερις συνελήφθησαν στη Ναμπλούς.

Επιπλέον, οι δυνάμεις συνέλαβαν δύο άτομα στη Βηθλεέμ, δύο ακόμη στη Χεβρώνα, δύο άλλους στο Τουλκάρμ, έναν στο Τούμπας και έναν ακόμη στο Σάλφιτ.

Εξάλλου, το πρωί, στην παράκτια πόλη Ασκελόν, η αστυνομία του Ισραήλ σκότωσε έναν Παλαιστίνιο, υποστηρίζοντας ότι επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον αστυνομικού. Ωστόσο, το παλαιστινιακό πρακτορείο «Wafa» ανέφερε ότι ο αστυνομικός βρισκόταν σε περιπολία, αναζητώντας Παλαιστίνιους που εργάζονταν, χωρίς άδεια εργασίας, σε εργοτάξια στην περιοχή όπου συνέβη το περιστατικό και άνοιξε πυρ εναντίον του εργάτη, όταν ο τελευταίος αρνήθηκε να δείξει την ταυτότητα και την άδεια εργασίας του.

Σε ρόλο απλού παρατηρητή, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε ότι «παρακολουθεί με βαθιά ανησυχία την κλιμάκωση της βίας». «Είναι σοκαρισμένος από τον υψηλό και αυξανόμενο αριθμό θυμάτων», πρόσθεσε, ενώ ζήτησε από τον ισραηλινό στρατό «να επιδείξει τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση και να χρησιμοποιεί φονική βία μόνο ως έσχατη λύση»…

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...