Παλαιστίνη: Οι ισραηλινές δυνάμεις έκαναν επιδρομές στη Δυτική Όχθη

Συλλήψεις Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη από τον Ισραηλινό Στρατό
Φώτο Αρχείου / Συλλήψεις Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη από τον Ισραηλινό Στρατό / Πηγή: WAFA

Οι ισραηλινές δυνάμεις την Τρίτη κατά τη διάρκεια της νύχτας συνέλαβαν τουλάχιστον 25 Παλαιστίνιους σε πολλαπλές επιδρομές σε ολόκληρη τη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με τοπικές πηγές και πηγές ασφαλείας.

Αναλυτικότερα σύμφωνα με το Πρακτορείο WAFA:

  • Οι ισραηλινές δυνάμεις διεξήγαγαν μια μεγάλης κλίμακας επιδρομή κράτησης και έρευνας στην πόλη Qarawat Bani Hassan, βορειοδυτικά του Salfit. Λεηλάτησαν δεκάδες σπίτια και συνέλαβαν 13 Παλαιστίνιους.
  • Στη βόρεια Δυτική Όχθη, οι ισραηλινές δυνάμεις συνέλαβαν δύο Παλαιστίνιους αφού εισέβαλαν στα σπίτια τους στην πόλη Τζενίν.
  • Κράτησαν επίσης δύο άλλους σε μια επιδρομή που πυροδότησε αντιπαραθέσεις στο στρατόπεδο προσφύγων της Τζένιν. Ενώ βρίσκονταν στο στρατόπεδο, οι στρατιώτες προχώρησαν σε ρίψη δακρυγόνων προς ντόπιους εφήβους που προσπάθησαν να μπλοκάρουν το πέρασμα τους. Ωστόσο, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.
  • Οι πηγές επιβεβαίωσαν παρόμοια ισραηλινή στρατιωτική επιδρομή στο χωριό Rummanah, βορειοδυτικά της πόλης, με αποτέλεσμα την κράτηση ενός άλλου.
  • Επιπλέον, ισραηλινά στρατιωτικά οχήματα εισέβαλαν στη γειτονιά Dhanaba, ανατολικά της πόλης Tulkarm, όπου στρατιώτες συνέλαβαν δύο άλλα άτομα.
  • Εν τω μεταξύ, η ισραηλινή αστυνομία συνέλαβε πέντε Παλαιστίνιους αφού έψαξαν διεξοδικά τα σπίτια τους στη γειτονιά Silwan.
  • Τη Δευτέρα το απόγευμα, οι ισραηλινές ειδικές δυνάμεις συνέλαβαν έξι Παλαιστίνιους, συμπεριλαμβανομένου ενός πρώην κρατουμένου, από την περιοχή του σημείου ελέγχου Mavo Dothan, νοτιοανατολικά της πόλης Yaabad. Οι κρατούμενοι αναγνωρίστηκαν ως κάτοικοι του στρατοπέδου προσφύγων Τζενίν.
  • Ένας άλλος κάτοικος της συνοικίας Τζενίν συνελήφθη ενώ ήταν μέσα στο Ισραήλ.

Οι διοικητές του Ισραηλινού στρατού έχουν πλήρη εκτελεστική νομοθετική και δικαστική εξουσία πάνω από 3 εκατομμύρια Παλαιστίνιους της Δυτικής Όχθης!

Ισραηλινές δυνάμεις συχνά επιτίθενται σε παλαιστινιακά σπίτια σχεδόν καθημερινά σε ολόκληρη τη Δυτική Όχθη με το πρόσχημα της αναζήτησης «καταζητούμενων» Παλαιστινίων, προκαλώντας συγκρούσεις με κατοίκους. Αυτές οι επιδρομές, που πραγματοποιούνται επίσης σε περιοχές υπό τον πλήρη έλεγχο της Παλαιστινιακής Αρχής, διεξάγονται χωρίς να απαιτείται ένταλμα έρευνας. Όποτε και όπου ο στρατός επιλέξει, εισβάλει και συλλαμβάνει, σύμφωνα με τις σαρωτικές αυθαίρετες εξουσίες του. Σύμφωνα με το ισραηλινό στρατιωτικό δίκαιο, οι διοικητές του στρατού έχουν πλήρη εκτελεστική, νομοθετική και δικαστική εξουσία πάνω από 3 εκατομμύρια Παλαιστίνιους που ζουν στη Δυτική Όχθη. Οι Παλαιστίνιοι δεν έχουν λόγο για τον τρόπο άσκησης αυτής της εξουσίας.

Με πληροφορίες από wafa.ps (K.F.)

Δείτε ακόμα...