Παλαιστίνη: Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής σκότωσαν δύο νεαρούς

Συλλήψεις Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη από τον Ισραηλινό Στρατό
Φώτο Αρχείου / Συλλήψεις Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη από τον Ισραηλινό Στρατό / Πηγή: WAFA

Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν σήμερα δύο νεαρούς Παλαιστίνιους σε διαφορετικές περιοχές της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης στην Παλαιστίνη, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Ένας Παλαιστίνιος έφηβος σκοτώθηκε στη διάρκεια επιχείρησης του ισραηλινού στρατού στον καταυλισμό προσφύγων Μπαλάτα, κοντά στη Ναμπλούς, στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης.

Ο Νάντερ Χάιταμ Ραγιάν, 16 ετών, τραυματίστηκε θανάσιμα από πολλές σφαίρες στο κεφάλι, το στήθος και το χέρι, διευκρίνισε το υπουργείο, χωρίς να δώσει άλλες πληροφορίες για τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό.Εκπρόσωπος των ισραηλινών συνοριοφυλάκων, μια μονάδα που έχει αναπτυχθεί στη Δυτική Όχθη, δήλωσε στο AFP ότι “ένας τρομοκράτης πυροβόλσηε εναντίον των δυνάμεών μας, οι οποίες απάντησαν και τον σκότωσαν”.

Η ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε την ώρα που οι ισραηλινές δυνάμεις αποχωρούσαν από τον καταυλισμό προσφύγων, αφού είχαν συλλάβει “έναν Παλαιστίνιο που καταζητείται στο Ισραήλ για τρομοκρατικές ενέργειες”.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, τρεις άλλοι Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν σε αυτό το περιστατικό και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, ο ένας από τους οποίους σε σοβαρή κατάσταση.

Ένας δεύτερος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε στον καταυλισμό προσφύγων Καλάντια, κοντά στη Ραμάλα, όπως ανέφερε και πάλι το υπουργείο και μετέδωσε το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο Wafa.

Ο Αλάα Σάχαμ, περίπου 20 ετών, χτυπήθηκε θανάσιμα από σφαίρα στο κεφάλι και άλλοι έξι Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν στην Καλάντια, που βρίσκεται μεταξύ της Ιερουσαλήμ και της Ραμάλα.

Συγκρούσεις μεταξύ του ισραηλινού στρατού και Παλαιστινίων ξεσπούν συχνά στη Δυτική Όχθη, περιοχή την οποία κατέλαβε το Ισραήλ το 1967, στο περιθώριο διαδηλώσεων κατά των Εβραίων εποίκων ή συλλήψεων Παλαιστίνιων από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Δείτε ακόμα...