Παλαιστίνη: Οργή για τον θάνατο 80χρονου Παλαιστίνιου μετά τη σύλληψή του από Ισραηλινούς στρατιώτες στη Δυτική Όχθη

Συλλήψεις Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη από τον Ισραηλινό Στρατό
Φώτο Αρχείου / Συλλήψεις Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη από τον Ισραηλινό Στρατό / Πηγή: WAFA

Ούτε οι υπερήλικες Παλαιστίνιοι δεν γλιτώνουν από τα χέρια των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων! Ένας 80χρονος Παλαιστίνιος ο Ομάρ Αμπνταλμάζεντ ’Ασαντ βρέθηκε νεκρός σήμερα στο χωριό Τζιλτζίγια, στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, αφού συνελήφθη από Ισραηλινούς στρατιώτες και εγκαταλείφθηκε με δεμένα τα χέρια.

Είχε προηγηθεί η ενέδρα που έστησαν περίπου 40 Ισραηλινοί στρατιώτες χτες μετά τις 2.00 π.μ. στο κέντρο του χωριού Τζιλτζιλίγια, βόρεια της Ραμάλα. Σύμφωνα με τον δήμαρχο του χωριού Φούνατ Μουτί, οι στρατιώτες σταματούσαν αυτοκίνητα στη μέση του χωριού, συλλάμβαναν τους επιβάτες και τους έβαζαν χειροπέδες. Ενας από αυτούς ήταν και ο 80χρονος Ομάρ Αμπνταλμαζίντ Ασάντ που επέστρεφε σπίτι του από το σπίτι συγγενών του. Οι Ισραηλινοί του έβαλαν χειροπέδες, τον χτύπησαν και τον εγκατέλειψαν σε μια οικοδομή. Βρέθηκε νεκρός σήμερα το πρωί, μετά την αποχώρηση των στρατιωτών από το χωριό.

Ο αδερφός του ’Ασαντ είπε στο Reuters ότι ο 80χρονος ήταν Αμερικανός υπήκοος που ζούσε στις ΗΠΑ επί δεκαετίες και επέστρεψε στην Δυτική Όχθη πριν από 10 χρόνια. Η πρεσβεία των ΗΠΑ αρνήθηκε να σχολιάσει.

Σε ανάρτησή του στη σελίδα του στο διαδίκτυο ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μοχάμεντ Στάγεχ κατηγόρησε τις ισραηλινές δυνάμεις για τον θάνατο του άνδρα, κάνοντας λόγο για «έγκλημα». Σε σύντομη ανακοίνωσή του το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του δημάρχου, διευκρινίζοντας ότι ο ηλικιωμένος άνδρας πέθανε από ανακοπή καρδιάς προτού φτάσει στο νοσοκομείο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...