Παλαιστίνη: Σχεδόν 200.000 άνθρωποι έχουν υγειονομικές ανάγκες στη Γάζα

Γκράφιτι στη Γάζα για την πανδημία
Φώτο Αρχείου / Παλαιστίνη – Γκράφιτι στη Γάζα για την πανδημία / Πηγή: TWITTER

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτίμησε σήμερα ότι σχεδόν 200.000 άνθρωποι έχουν υγειονομικές ανάγκες στη Γάζα, στην Παλαιστίνη. Την περιοχή δηλαδή που βομβαρδίστηκε ανηλεώς από το Ισραήλ από τις 10 έως τις 21 Μάη, με αποτέλεσμα 254 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων 66 παιδιά, να χάσουν τη ζωή τους.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά πως αυτή η σύρραξη οδήγησε στον (εσωτερικό) εκτοπισμό περισσότερων από 77.000 ανθρώπων και ότι 30 εγκαταστάσεις υγείας υπέστησαν ζημιές στη Λωρίδα της Γάζας.

«Ο ΠΟΥ διευρύνει την ανταπόκρισή του, που στοχεύει να παράσχει υγειονομική βοήθεια σε σχεδόν 200.000 ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται σε ανάγκη» στον παλαιστινιακό θύλακα, ανέφερε σε ένα δελτίο τύπου το γραφείο του στην ανατολική Μεσόγειο. Οι ανάγκες είναι πολλαπλές, καθώς, σύμφωνα με τον Ρικ Πιπερκόρν, τον επικεφαλής του γραφείου του ΠΟΥ για τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη, «οι ζωές των Παλαιστινίων επιδεινώνονται. Πολλοί άνθρωποι, που επλήγησαν από τη σύρραξη, έχουν επείγουσες ανάγκες και πρέπει να αντιμετωπίσουν κι άλλες υγειονομικές απειλές όπως την Covid-19».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP))

Δείτε ακόμα...