Παλαιστίνη: Σχολείο κατεδάφισαν οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής

Κατεδάφιση κτηρίων από τον ισραηλινό κατοχικό στρατό στη Δυτική ΄Όχθη, Παλαιστίνη

Ο ισραηλινός στρατός κατεδάφισε χθες Κυριακή ένα παλαιστινιακό δημοτικό σχολείο κοντά στη Βηθλεέμ, μετέδωσε το παλαιστινιακό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων WAFA, καθώς το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ κλιμακώνει την πολύμορφη επιθετικότητά του σε βάρος των Παλαιστινίων.

Ισραηλινά στρατεύματα μπήκαν στο χωριό όπου βρισκόταν το σχολείο τις πρώτες πρωινές ώρες χθες και χρησιμοποίησαν δακρυγόνα για να διαλύσουν συγκεντρωμένους κατοίκους προτού προχωρήσουν στην καταστροφή του κτίσματος.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που κατεδαφίζεται το συγκεκριμένο πρωτοβάθμιο σχολείο, το αλ Ταχάντι, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Είχε ήδη ισοπεδωθεί το 2017, προτού ανοικοδομηθεί.

Τον Μάρτιο, δικαστήριο της Ιερουσαλήμ έκανε δεκτό το αίτημα ισραηλινής δεξιάς οργάνωσης που ζητούσε να κατεδαφιστεί ξανά το σχολείο, αποφαινόμενο πως οικοδομήθηκε «αυθαίρετα» και ήταν «επικίνδυνο». Η κατεδάφιση καταδικάστηκε από την παλαιστινιακή πλευρά, αλλά και από την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Παλαιστινιακή Αρχή, που είχε χρηματοδοτήσει την ανοικοδόμησή του.

Το Ισραήλ κατεδαφίζει σπίτια και άλλα κτίρια που εγείρονται από Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ χωρίς άδεια των ισραηλινών αρχών. Καταστρέφει επίσης σπίτια οικογενειών φερόμενων ως δραστών επιθέσεων, πρακτική που χαρακτηρίζεται συλλογική τιμωρία από οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa, AFP

Δείτε ακόμα...