Παλαιστίνη: Ξεκίνησε ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού

Παλαιστίνια

Οι Παλαιστίνιοι ξεκίνησαν την εκστρατεία εμβολιασμού COVID-19 την Τρίτη, με τους εργαζομένους στον τομέα της υγείας να λαμβάνουν τα πρώτα πλάνα μετά την παράδοση δόσεων από το Ισραήλ και διεθνείς αποστολές που αναμένονται εντός ημερών.

Ιατρικό προσωπικό που θεραπεύει ασθενείς με κορονοϊό ή εργάζονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας εμβολιάστηκαν στο νοσοκομείο Hugo Chavez στην πόλη Ramallah της Δυτικής Όχθης, έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής (PA).

«Ήταν ένα θαυμάσιο βήμα, διότι είναι ζωτικής σημασίας να προστατευτεί το ιατρικό προσωπικό που ασχολείται με ασθενείς με COVID-19 από μηδενική απόσταση και κινδυνεύουν να μολυνθούν», δήλωσε ο Bassil Bawatneh, διευθυντής του νοσοκομείου.

Το Ισραήλ μεταβίβασε 2.000 δόσεις του εμβολίου της Moderna Inc. τη Δευτέρα και είπε ότι είχε διαθέσει άλλες 3.000 δόσεις για τους Παλαιστινίους.

Η Παλαιστίνια υπουργός Υγείας Μάι Αλκίλα, ξεκινώντας το πρόγραμμα εμβολιασμού, δήλωσε ότι μέσα σε λίγες μέρες το υπουργείο θα λάβει 5.000 δόσεις του εμβολίου Sputnik V της Ρωσίας και 37.000 δόσεις από το παγκόσμιο πρόγραμμα ανταλλαγής εμβολίων COVAX.

Εκτίμησε ότι θα χρειαστούν αρκετοί μήνες για να ολοκληρωθούν οι εμβολιασμοί σε παλαιστινιακές περιοχές.

Άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών ή με χρόνιες ασθένειες θα είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν στο ευρύ κοινό, δήλωσε το υπουργείο Υγείας σε δήλωση.

Πηγή: Reuters

Δείτε ακόμα...