ΠΑΜΕ: Χαιρετίζει το μεγάλο ποτάμι αγώνα και διεκδίκησης, ζωής και επιβίωσης μεταναστών εργατών γης

Αγωνιστικό χαιρετισμό στους χιλιάδες μετανάστες εργάτες γης, που πλημμύρισαν χθες τους δρόμους από τη Νέα Μανωλάδα στη Βάρδα, απευθύνει το ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή του.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει το μεγάλο ποτάμι αγώνα και διεκδίκησης, ζωής και επιβίωσης μεταναστών εργατών γης, που κατά χιλιάδες πλημμύρισαν τους δρόμους από τη Νέα Μανωλάδα στη Βάρδα, δίπλα-δίπλα με τους Έλληνες εργαζόμενους  διεκδικώντας:

-Άδειες παραμονής μακροχρόνιες, χωρίς παράβολα, πρόστιμα και πολύχρονες καθυστερήσεις. Νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν υπό καθεστώς παρατυπίας.

-Άμεσα να ξεκινήσει πάλι ο εμβολιασμός και να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα με συγκεκριμένο προγραμματισμό. Να ξεκινήσει ο εμβολιασμός και για άλλες ασθένειες.

-Εξασφάλιση σε όλους τους μετανάστες αριθμού ασφάλισης και της απρόσκοπτης, με ευθύνη του κράτους, πρόσβασης και κάλυψής τους σε εξετάσεις, φάρμακα και αναγκαίο ιατρικό εξοπλισμό στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της περιοχής.

-Να δοθεί λύση τώρα για την διαμονή όλων των μεταναστών εργατών γης με βάσει τις προτάσεις που έχουν καταθέσει στο υπουργείο υγείας, μεταναστευτικής πολιτικής και εσωτερικών, τα Εργατικά Κέντρα Αμαλιάδας- Πάτρας,το Συνδικάτο Ποτών και Τροφίμων Ν. Αχαΐαςκαι η Επιτροπή Μεταναστών Εργατών Γης Νέας Μανωλάδας

Αυτή η τεράστια διαδήλωση, ο κοινός βηματισμός Ελλήνων και μεταναστών δείχνει την δύναμη της οργάνωσης και της Αλληλεγγύης. Οι μετανάστες εργάτες έστειλαν μήνυμα ότι μαζί με τους Έλληνες εργάτες, δεν θα σταματήσουν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους

Τώρα να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα τους»

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...