ΠΑΜΕ: Έξω η αστυνομία από τις σχολές!

Πανεπιστημιακή Αστυνομία έξω από τις πύλες του ΕΚΠΑ
Πανεπιστημιακή Αστυνομία έξω από τις πύλες του ΕΚΠΑ / Πηγή: Eurokinissi

Την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας με την συνοδεία ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και ΔΕΛΤΑ μέσα στην Πανεπιστημιούπολη και την Πολυτεχνειούπολη καταγγέλλει το ΠΑΜΕ. «Έξω η αστυνομία από τις σχολές» τονίζει και καλεί σε μαζικό και οργανωμένο αγώνα «για να τους χαλάσουμε τα σχέδια».

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:

«Η απόφαση της κυβέρνησης να εντείνει τον αυταρχισμό και την καταστολή δεν είναι ούτε τυχαία, ούτε πρωτόγνωρη και μάλιστα μέσα σε εξεταστική περίοδο για τους σπουδαστές. Όπως δεν είναι σύμπτωση η κατάληψη του εργοστασίου της Μαλαματίνα από τα ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη.

Και οι δυο αυτές ενέργειες αποτελούν μέρος του σχεδίου της για να θωρακίσει την αντεργατική πολιτική της από όσους αγωνίζονται για τα δικαιώματα και τις ανάγκες τους.

Είτε πρόκειται για την εγκατάσταση και διασφάλιση των επιχειρήσεων στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, που θα διαχειρίζονται την περιουσία του πανεπιστημίου, χτυπώντας ουσιαστικά τη φοιτητική μέριμνα, είτε για το τσάκισμα κάθε εμποδίου στις ομαδικές απολύσεις και στην κερδοφορία των μονοπωλίων, η συνταγή είναι ίδια: τρομοκρατία, συλλήψεις, χτύπημα στο ψαχνό.

Είναι βαθιά γελασμένη η κυβέρνηση.

Εδώ και ένα χρόνο οι φοιτητές και φοιτήτριες εμπόδισαν στην πράξη την παρουσία της αστυνομίας στις σχολές, το ίδιο θα κάνουν και τώρα!

Αυτό που φαίνεται πως δεν μέτρησαν καλά οι φωστήρες της κυβέρνησης είναι ότι οι επιλογές της αντί να φοβίζουν, βγάζουν όλο και περισσότερους στον δρόμο του αγώνα. Αντί να απομονώνουν όσους αγωνίζονται, μεγαλώνουν το κύμα αλληλεγγύης από τον λαό που αγωνίζεται ενάντια στην ακρίβεια, στην επισιτιστική και ενεργειακή κρίση.

Θα δυναμώνει καθημερινά ο αγώνας να μείνει στα χαρτιά ο νέος νόμος-πλαίσιο και ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη, όπως και ο νόμος Χατζηδάκη.

Το σύνθημα “Φοιτητές, εργατιά, μια φωνή και μια γροθιά” θα το νιώσουν καλά σε κάθε κινητοποίηση, σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα, σε κάθε σχολή και χώρο δουλειάς, μέχρι να ακυρωθούν στην πράξη όλα τα εκτρώματα που έφεραν και ψήφισαν στη βουλή.

Οι φοιτητές θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες τους, για μαζικές προσλήψεις καθηγητών, φοιτητικές εστίες, σύγχρονες υποδομές και φοιτητική μέριμνα. Η πανάκριβη φοιτητική στέγη δεν είναι μόνο πρόβλημα των φοιτητών αλλά και των εργαζόμενων γονιών που αδυνατούν να καλύψουν ακόμη και τις πιο βασικές οικογενειακές ανάγκες».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...