ΠΑΜΕ: Καταγγέλλει τη νέα δολοφονία άοπλου αφροαμερικάνου από την αστυνομία στις ΗΠΑ

ΗΠΑ - Αστυνομία
Φωτό αρχείου

Τη νέα εν ψυχρώ δολοφονία άοπλου αφροαμερικανού από την αστυνομία στις ΗΠΑ, καταγγέλλει το ΠΑΜΕ και εκφράζει την αλληλεγγύη του στον λαό και τα συνδικάτα των ΗΠΑ που αγωνίζονται για τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας ενάντια στον ρατσισμό, τον αυταρχισμό και την καταστολή.

Όπως επισημαίνει, «τα βίντεο που δημοσιεύτηκαν από την εν ψυχρώ δολοφονία του μαύρου άοπλου Τζέιλαντ Γουόκερ που εκτελέστηκε με 60 σφαίρες από την αστυνομία του Άκρον προκαλούν οργή» και υπογραμμίζει ότι τη στιγμή που στις ΗΠΑ αστυνομία και παρακρατικοί, ακροδεξιοί φασίστες έχουν το δικαίωμα να κυκλοφορούν οπλισμένοι, να δολοφονούν εν ψυχρώ και να επιτίθενται σε έγχρωμους, μετανάστες, φτωχούς, συνδικαλιστές και αγωνιστές του λαϊκού κινήματος, την ίδια ώρα απαγορεύονται οι εκτρώσεις και καταστρατηγούνται βασικά δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα του λαού.

«Ο ρατσισμός, η βία, ο αυταρχισμός και η εκμετάλλευση είναι το λίκνο της “δημοκρατίας” τους. Είτε με Ρεπουμπλικανούς, είτε με Δημοκρατικούς ο λαός των ΗΠΑ υποφέρει από τη φτώχεια, την εξαθλίωση, τον ρατσισμό και την κρατική βία. Η “Δημοκρατία” τους είναι βαμμένη στο αίμα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...