Παναμάς: Η αστυνομία ζητά συγγνώμη έπειτα από αντιαραβική άσκηση με πυρά μαζί με Ισραηλινούς

Αστυνομία του Παναμά

Η αστυνομία του Παναμά ζήτησε συγγνώμη επειδή χρησιμοποίησε ως στόχους φωτογραφίες ανθρώπων με αραβικά ρούχα στη διάρκεια ασκήσεων με πυρά μαζί με Ισραηλινούς εκπαιδευτές.

«Σεβόμαστε τις πολιτιστικές, θρησκευτικές και εθνικές διαφορές. Λυπούμαστε που, σε μια ενέργεια στην οποία συμμετείχαμε ως θεσμός, συνέβη μια κατάσταση ξένη στη φύση της αποστολής μας και των καθηκόντων μας», ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή η αστυνομία του Παναμά.

Οι αντιδράσεις ξέσπασαν όταν η εθνική αστυνομία της χώρας της Λατινικής Αμερικής και το ισραηλινοπαναμαϊκό Εμπορικό Επιμελητήριο δημοσίευσαν φωτογραφίες μιας άσκησης προφανώς της αστυνομίας προτού τις διαγράψουν.

Σε ένα από τα στιγμιότυπα φαίνεται ένας άνδρας να στοχεύει με πιστόλι φωτογραφία στην οποία εικονίζονται άνθρωποι κρατώντας όπλα και φορώντας κεφίγια ή χιτζάμπ, παραδοσιακά αραβικά ρούχα.

«Με σκοπό να ενισχυθούν οι σχέσεις ανάμεσα στο Ισραήλ και στον Παναμά, οι αστυνομικές δυνάμεις των διπλωματικών αντιπροσωπειών μας εκπαιδεύτηκαν σε διάφορες τεχνικές πυροβολισμών από εκπαιδευτές της πρεσβείας του Ισραήλ στον Παναμά», ανέφερε η δημοσίευση στο Twitter, η οποία στη συνέχεια αποσύρθηκε.

Είναι «καθαρά ένας στιγματισμός» που προωθεί «τη βία και τον ρατσισμό, επιτρέποντας να χαρακτηριστεί ως τρομοκράτης κάθε πρόσωπο που φοράει χιτζάμπ ή κάτι παρόμοιο», κατήγγειλε σε μια ανακοίνωση η παναμαϊκή Επιτροπή Αλληλεγγύης με την Παλαιστίνη.

Πηγή: CNN

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...