Πανδημία νέου κορωνοϊού: Η ισπανική γρίπη έχασε τον τίτλο της φονικότερης στην ιστορία των ΗΠΑ

Καπιταλισμός - Ομαδικοί τάφοι στις ΗΠΑ / Νήσος Χάρτ, Νέα Υόρκη
Φώτο Αρχείου / Καπιταλισμός – Ομαδικοί τάφοι στις ΗΠΑ / Νήσος Χάρτ, Νέα Υόρκη / Πηγή: YouTube

Η ισπανική γρίπη έχασε τον τίτλο της φονικότερης πανδημίας στην ιστορία των ΗΠΑ, τον οποίο διατηρούσε μέχρι χθες. Η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει πλέον στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους Αμερικανούς απ’ ό,τι η πανδημία της ισπανικής γρίπης (1918-19), σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποίησε χθες Δευτέρα το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Πάνω από 675.700 άνθρωποι που μολύνθηκαν από τον ιό υπέκυψαν εξαιτίας της νόσου που προκαλεί στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό του πανεπιστημίου της Βαλτιμόρης, που ανακοινώθηκε χθες το μεσημέρι. Τα κρούσματα του SARS-CoV-2 έχουν εξάλλου ξεπεράσει πλέον τα 42 εκατομμύρια στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με ιστορικούς καθώς και τα στοιχεία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), της κυριότερης ομοσπονδιακής υπηρεσίας δημόσιας υγείας, η ισπανική γρίπη είχε στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 50 εκατομμύρια ανθρώπους σε παγκόσμια κλίμακα, εκ των οποίων 675.000 στις ΗΠΑ.

Αντίθετα με την COVID-19, η λεγόμενη ισπανική γρίπη ήταν εξαιρετικά φονική στο ηλικιακό φάσμα των ανθρώπων που θεωρείτο πως είχαν καλή υγεία: παιδιών κάτω των 5 ετών και των Αμερικανών ηλικίας 20-40 ετών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Xinhua

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...