Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο: Μαχητικό αγωνιστικό ραντεβού στα Προπύλαια αυτή την ώρα

Στιγμιότυπο απ' το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, 10-02-21
Στιγμιότυπο απ’ το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, 10-02-21 / Πηγή: Eurokinissi

Χιλιάδες φοιτητές πίσω από τα πανό των συλλόγων τους και επιτροπών αγώνα «καταψηφίζουν» με το σημερινό συλλαλητήριο το νομοσχέδιο της κυβέρνησης και διεκδικούν την επαναλειτουργία των σχολών τους με όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Με την τήρηση των αποστάσεων στα μπλοκ τους οι διαδηλωτές δυναμώνουν τα συνθήματα, ξεκαθαρίζουν πως η φωνή της διεκδίκησης δεν φιμώνεται από τις μάσκες, δίνουν απάντηση στην προσπάθεια της κυβέρνησης να συκοφαντήσει τις κινητοποιήσεις τους.

«Να μην τολμήσουν να ψηφίσουν το νομοσχέδιο. Οι φοιτητές το έχουμε απορρίψει», τονίζουν Φοιτητικοί σύλλογοι Φυσικού, Μαθηματικού, Φαρμακευτικής, Γεωλογικού, Πληροφορικής.

«Όχι στο νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη. Παίρνουμε τις σπουδές μας στα χέρια μας», προσθέτει ο Σύλλογος φοιτητών Φιλοσοφικής. «Δια ζώσης καταστολή, εξ αποστάσεως εξεταστική», σχολιάζει με το δικό του πανό ο Φοιτητικός Σύλλογος Παντείου.

«Η θέση μας είναι δίπλα στον ασθενή όχι πίσω από τον υπολογιστή», διαδηλώνουν ο Φοιτητικός Σύλλογος Νοσηλευτικής και οι Επιτροπές Αγώνα Ιατρικής και Οδοντιατρικής.

«Οι φοιτητές δεν είναι εγκληματίες», ξεκαθαρίζουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Νομικής, Οικονομικού, Πολιτικού, ΕΜΜΕ και Τουρκικών Σπουδών ενώ την απόσυρση του νομοσχεδίου και το άνοιγμα των σχολών με όλα τα απαραίτητα μέτρα, διεκδικεί ο Σύλλογος Φοιτητών Αρχιτεκτονικής και ο Σύλλογος Οικοτρόφων της εστίας ΕΜΠ.

«Θέλουμε να γίνουμε ξανά φοιτητές. Όχι αστυνομία και διαγραφές», είναι το μήνυμα που στέλνουν σπουδαστές από το Τμήμα Τοπογράφων, ενώ φοιτητές από Τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου που ζουν στην Αθήνα, αλλά και ο Σύλλογος Οικοτρόφων Εστίας της Χαλκίδας συμμετέχουν με το δικό τους πανό στη διαδήλωση.

Μαζικό παρών δίνουν και οι μαθητές με την απαίτηση για ασφαλές σχολείο που «να μορφώνει κι όχι να εξοντώνει», με τα πανό και τις πικέτες των Συντονιστικών Επιτροπών Αθήνας και Πειραιά.

Το άνοιγμα των σχολών διεκδικεί και ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής.

Στο πλευρό φοιτητών, μαθητών και σπουδαστών διαδηλώνουν σωματεία, σύλλογοι εκπαιδευτικών, φορείς των γονιών.

«Ο νόμος να μείνει στα χαρτιά. Όχι στα ΑΕΙ – επιχειρήσεις», απαιτούν κλαδικά Συνδικάτα Αττικής ενώ το Συνδικάτο ΟΤΑ καταδικάζει το νομοσχέδιο που βάζει φραγμούς στη μόρφωση και εντείνει την καταστολή.

«Οι ανάγκες μας δεν μπαίνουν σε lockdown», διαμηνύουν ΕΛΜΕ, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών και η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών θέτοντας στο επίκεντρο την ανάγκη για ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

«Οχι σε άλλη μια χαμένη χρονιά. Μόρφωση – Υγεία – Ασφάλεια σε όλα τα σχολεία», απαιτεί η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής.

Πηγή: 902.gr

Δείτε ακόμα...