Πάνω από 140 παιδιά νεκρά από τους δολοφονικούς βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Γάζα

Τραυματισμένα παιδιά από ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας
Τραυματισμένα παιδιά από ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας

Εκατοντάδες παιδιά και γυναίκες βρήκαν φρικτό θάνατο από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς των τελευταίων ημερών στη Γάζα από το ισραηλινό κράτος-δολοφόνο, που εντείνει την απάνθρωπη πολιτική του σε βάρος των Παλαιστινίων, με την ανοιχτή στήριξη πλέον των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας στη Γάζα δήλωσε ότι ο αριθμός των νεκρών από τις ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις στην περιοχή έχει αυξηθεί σε 704, μεταξύ των οποίων 143 παιδιά και 105 γυναίκες. Το υπουργείο είπε ότι οι επιθέσεις έχουν τραυματίσει περίπου 4.000 άλλους Παλαιστίνιους, στην πλειοψηφία τους γυναικόπαιδα.

Συγκλονιστικά είναι τα βίντεο από το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa, με Παλαιστίνιους να ξεθάβουν τα παιδιά τους, 10 ετών, 5 ετών ακόμη και βρέφη, από τα ερείπια που προκάλεσαν οι δολοφονικοί βομβαρδισμοί.

Η ανθρωπιστική υπηρεσία του ΟΗΕ ανέφερε ότι περισσότεροι από 187.518 Παλαιστίνιοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους στη Γάζα, ενώ περισσότεροι από 137.000 έχουν καταφύγει σε περίπου 84 σχολεία.

Την ίδια ώρα, το Ισραήλ έχει προχωρήσει στον πλήρη αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, στερώντας από τους κατοίκους της την πρόσβαση ακόμη και στο νερό, εφαρμόζοντας την ναζιστικής έμπνευσης λογική της «συλλογικής τιμωρίας». Η απεχθής αυτή πρακτική του Ισραήλ ανάγκασε ακόμη και τον ίδιο τον ΟΗΕ να τονίσει ότι ο αποκλεισμός αυτός συνιστά «έγκλημα πολέμου».

Δείτε ακόμα...