Πάνω από 4.000 τα νεκρά παιδιά από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε σήμερα ότι τουλάχιστον 200 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια της νύκτας από τους σφοδρούς ισραηλινούς βομβαρδισμούς εναντίον του παλαιστινιακού θύλακα.

«Περισσότεροι από 200 μάρτυρες στις σφαγές της νύκτας», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του προς τα μέσα ενημέρωσης, διευκρινίζοντας ότι ο απολογισμός αυτός αφορά μόνο την πόλη της Γάζας και το βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.

Με τους νεκρούς αυτούς, ο συνολικός απολογισμός αγγίζει πλέον τις 10.000, καθώς προηγουμένως είχε ανακοινωθεί ότι πάνω από 9.770 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί από τις ισραηλινές βόμβες.

Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται τουλάχιστον 4.008 παιδιά, τα οποία αποτελούν τα μεγάλα θύματα των ισραηλινών επιδρομών, κάνοντας πολλούς να μιλούν για γενοκτονία.

Η εκτελεστική διευθύντρια της UNICEF, Κάθριν Ράσελ, δήλωσε ότι κατά μέσο όρο, 420 παιδιά σκοτώνονται ή τραυματίζονται κάθε μέρα στη Λωρίδα της Γάζας.

Πριν λίγες μέρες, ο Τζέιμς Έλντερ, εκπρόσωπος του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για τα παιδιά (UNICEF), δήλωσε ότι «η Γάζα έχει γίνει νεκροταφείο για χιλιάδες παιδιά. Είναι μια ζωντανή κόλαση για όλους τους άλλους».

Την ίδια ώρα, οι σοροί των νεκρών Παλαιστινίων «πλημμυρίζουν» τους δρόμους της Γάζας, καθώς τα νεκροτομεία των νοσοκομείων έχουν εξαντλήσει τη χωρητικότητά τους.

Στο δράμα του Παλαιστινιακού λαού προστίθενται οι εκτοπισμένοι, λόγω των φονικών βομβαρδισμών.

Η Υπηρεσία Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών στη Λωρίδα της Γάζας εκτιμά ότι σχεδόν το 1,5 από τα 2,2 εκατ. κατοίκων της Γάζας έχουν εκτοπιστεί.

Δείτε ακόμα...