Πανόραμα Βούλας: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες – «Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για την προστασία των ανθρώπινων ζωών»

Πηγή φώτο: Eurokinissi

Στην περιοχή κοντά στον «Κρεμασμένο Λαγό», βρίσκεται το μέτωπο της πυρκαγιάς που νωρίτερα πέρασε μέσα από το Πανόραμα της Βούλας, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να επιχειρούν να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο, ενώ σημειώνονται κατα τόπους αναζωπυρώσεις.

Στο σημείο επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 20 οχήματα. Από αέρος επιχειρούν περιοδικά 6 αεροσκάφη, 3 ελικόπτερα καθώς και 1 Ελικόπτερο για εναέριο συντονισμό. Επίσης κινητοποιήθηκε 1 ελικόπτερο του στρατού. Το έργο της πυρόσβεσης συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και ΟΤΑ.

Σε δήλωσή του από το μέτωπο της πυρκαγιάς στο Πανόραμα της Βούλας, όπου βρίσκεται από την πρώτη στιγμή, ο Κώστας Πασακυριάκος, δημοτικός σύμβουλος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», αναφέρει:

«Η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι κρίσιμη. Έχει ξεφύγει από τον έλεγχο. Ζητάμε άμεσα να προστατευθούν ανθρώπινες ζωές από τις περιοχές όπου οι φλόγες καίνε δίπλα από τα σπίτια.

Προσπαθούμε να καταλάβουμε ποιο είναι το επιχειρησιακό σχέδιο, αλλά δεν μπορούμε να καταλάβουμε ούτε εμείς, ούτε οι κάτοικοι της περιοχής. Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για την προστασία των ανθρώπινων ζωών».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...