Παραιτήθηκε σύμβουλος του Ζελένσκι μετά τις δηλώσεις για το πυραυλικό πλήγμα στη Ντνίπρο

Βομβαρδισμένο κτίριο στο Ντονέτσκ

Ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας Ολεξέι Αρεστόβιτς υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε επειδή είχε δηλώσει ότι ο ρωσικός πύραυλος που έπληξε πολυκατοικία στην πόλη Ντνίπρο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 41 άνθρωποι, έπεσε στο συγκεκριμένο σημείο αφού χτυπήθηκε από την ουκρανική αεράμυνα, υπονοώντας ότι δεν ήταν ο πραγματικός στόχος του πλήγματος.

Η δήλωση Αρεστόβιτς ερχόταν όμως σε σύγκρουση με την επίσημη εκδοχή της Ουκρανίας, η οποία ισχυρίζεται ότι η πολυκατοικία ήταν ο στόχος των ρωσικών δυνάμεων και ότι η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα «δεν έχει τις δυνατότητες» να καταρρίψει τον ρωσικό πύραυλο Kh-22.

Ο Αρεστόβιτς ανακοίνωσε την παραίτησή του μέσω Facebook αφού ζήτησε δημοσίως συγνώμη και πήρε πίσω τις δηλώσεις που είχε κάνει σε ανάρτησή του στο «Telegram».

«Ζητώ ειλικρινά συγνώμη από τα θύματα και τους συγγενείς τους, τους κατοίκους της Ντνίπρο και όλους όσοι πληγώθηκαν βαθιά από τη βιαστική, λανθασμένη εκδοχή μου της αιτίας για το ρωσικό πυραυλικό πλήγμα εναντίον της πολυκατοικίας», ανέφερε.

Πηγή: TASS, ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters», AFP

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...