Παραμένουν τα ερωτηματικά, όχι μόνο για τον τρόπο καταγραφής των κρουσμάτων, αλλά και για την κατάσταση στους εργασιακούς χώρους και στα Νοσοκομεία

«Όσο η κυβέρνηση δεν δίνει πλήρη εικόνα της κατάστασης, τα ερωτηματικά παραμένουν», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, με αφορμή τη συζήτηση για διπλό σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων κορονοϊού.

«Δεν είναι απλά και μόνο ο τρόπος καταγραφής των κρουσμάτων του κορονοιού», πρόσθεσε, θέτοντας συγκεκριμένα ερωτήματα για την κατάσταση στους εργασιακούς χώρους και στα Νοσοκομεία:
– «Θα υπάρξει ενημέρωση και θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για τα κρούσματα που εντοπίζονται σε χώρους εργασίας;», ήταν το πρώτο ερώτημα που έθεσε, καθώς υπάρχουν συγκεκριμένες και επώνυμες καταγγελίες συνδικαλιστών, ιδιαίτερα για την κατάσταση στα σούπερ μάρκετ.

– «Θα υπάρξει διαφάνεια και ενημέρωση για το πόσοι γιατροί» έχουν νοσήσει με κορονοϊό;», ήταν το δεύτερο ερώτημα.

– «Θα υπάρξει διαφάνεια για τις ελλείψεις και τα προβλήματα που υπάρχουν στα Νοσοκομεία, που όταν βγαίνουν συνδικαλιστές, γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό και τα αναδεικνύουν, τους απειλούν με διώξεις:», ρώτησε επίσης ο Ν. Καραθανασόπουλος.

Η τοποθέτηση του έγινε στη Βουλή, στο νομοσχέδιο του υπουργείο Οικονομικών για το λαθρεμπόριο, στο οποίο έχουν ενταχθεί οι τροπολογίες για την διατίμηση των τεστ για τον κορονοϊό και για την διευκόλυνση της ιδιωτικοποίησης των ΕΛΤΑ.

Ως προς την διατίμηση, ο Ν. Καραθανασόπουλος υπογράμμισε πως η επιβολή πλαφόν επιβεβαιώνει το όργιο κερδοσκοπίας που έγινε εδώ και οκτώ μήνες, για το οποίο «η κυβέρνηση σφύριζε αδιάφορα». Ανάφερε ακόμη πως με αυτή την απόφαση η κυβέρνηση μπαίνει σε μια νέα διαπραγμάτευση, «σε ένα νέο παζάρι» με τα ιδιωτικά διαγνωστικά, τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Επανέλαβε δε την θέση του ΚΚΕ ότι θα έπρεπε να είναι δωρεάν όλα τα τεστ, «να γίνει μαζικός έλεγχος του λαού, πρώτα και κύρια των εργαζόμενων και των υγειονομικών». Όπως σημείωσε, γι’ αυτό χρειάζεται επίταξη του ιδιωτικού τομέα, άρα και των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων.

Δείτε ακόμα...