Παράνομη κρίθηκε η στάση εργασίας της ΟΛΜΕ

EUROKINISSI

Παράνομη κρίθηκε η στάση εργασίας της ΟΛΜΕ που είχε προκηρυχθεί για τη Δευτέρα 28 Ιουνίου, ημέρα εξετάσεων για την εισαγωγή των μαθητών στα Πρότυπα Σχολεία.

Κατεπείγουσα αγωγή είχε καταθέσει το πρωί του Σαββάτου η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως κατά της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), ζητώντας από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών να αναγνωρίσει ως παράνομη και καταχρηστική την τρίωρη στάση εργασίας που εξήγγειλε η ΟΛΜΕ για τη Δευτέρα 28 Ιουνίου και ώρες 11 πμ – 2 μμ, κατά τις οποίες είναι προγραμματισμένες οι εξετάσεις εισαγωγής στα Πρότυπα Σχολεία, και να απαγορευθεί η πραγματοποίησή της.

Σχόλιο του ΚΚΕ για την απαράδεκτη απόφαση

Σχόλιο για το συμβάν εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ κατά το οποίο αναφέρει:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ και με προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού και της υπουργού Παιδείας, όλο και πιο συχνά καταφεύγει σε ενέργειες αυταρχισμού για κήρυξη παράνομων και καταχρηστικών των απεργιών, για να αντιμετωπίσει τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και της νεολαίας. Κι όλα αυτά την ίδια στιγμή που, εκτός των άλλων, προετοιμάζεται η ίδια να φέρει ένα ακόμα νομοσχέδιο που χτυπά τα μορφωτικά δικαιώματα χιλιάδων μαθητών.»

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...